23 juli 2019

Deel dit op:

De Volkskrant dook in de Nederlandse huurwoningmarkt en ging in gesprek met diverse vastgoedeigenaren, waaronder institutionele beleggers. In het artikel legt De Volkskrant uit wie de belangrijkste verhuurders zijn in Nederland en welke rol zij hebben op de woningmarkt.

De Volkskrant dook in de Nederlandse huurwoningmarkt en ging in gesprek met diverse vastgoedeigenaren, waaronder institutionele beleggers. In het artikel legt De Volkskrant uit wie de belangrijkste verhuurders zijn in Nederland en welke rol zij hebben op de woningmarkt. ‘Institutionele beleggers werken voor pensioenfondsen en verzekeraars. Deze beleggers benadrukken dat zij goede woningen verhuren voor een nette prijs. Daarmee realiseren zij voor hun klanten een stabiel rendement’, aldus de krant.

De Volkskrant kijkt in het artikel ook vooruit. Hoe kunnen partijen samen het woningaanbod vergroten? De krant merkt daarbij op dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken inzet op ‘blijvers’: “Beleggers die een duurzame verbinding willen aangaan met de Nederlandse woningmarkt.”

Als één van de grootste woningbeleggers met een langetermijnvisie in Nederland, sluit Bouwinvest zich graag bij dit streven van het ministerie aan. Vorig jaar publiceerden wij een position paper, waarin wij stelden dat gemeenten, corporaties en institutionele partijen natuurlijke partners zijn.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments, zei over onze positie recentelijk in een duo-interview met de Gemeente Delft: “Betaalbaarheid is een van de drie pijlers onder de strategie van het fonds; we maken hier dus graag afspraken over. In 2018 hebben we zelf de huurstijging beperkt tot 1% plus inflatie op alle woningen in de portefeuille en in 2019 tot 0,5% plus inflatie. We gaan voor een stabiel rendement op de lange termijn. Daarnaast vinden onze aandeelhouders, Nederlandse pensioenfondsen, het maatschappelijk rendement van onze beleggingen ook steeds belangrijker.”

Lees het hele artikel van De Volkskrant hier.

Nieuwsbrief