Het North America Mandate heeft een gediversifieerd, core profiel en focust op grote stedelijke gebieden in Noord-Amerika. Met een gezonde spreiding over sectoren, markten en regio’s, zal de portefeuille groeien naar €1.7 miljard geïnvesteerd kapitaal in 2022.

North America Mandate

Bouwinvest beheert drie geïntegreerde internationale vastgoedmandaten voor bpfBOUW (Asia-Pacific, North America en Europe Mandate). Wij investeren in woningen, kantoren, retail en logistiek vastgoed, vooral in de grote stedelijke gebieden, zoals New York, Los Angeles, Washington DC, Seattle en Miami. Twee-derde van de investeringen richt zich op de kustregio’s.

Het is onze missie om pensioenuitkeringen te verbeteren door op een verantwoorde wijze te investeren in wereldwijd duurzaam vastgoed. Bouwinvest wil een directe bijdrage doen aan de Sustainability Goals van de Verenigde Naties en heeft daartoe concrete doelen gesteld. In 2025 moet 50% van het belegd vermogen van onze internationale portefeuille bovengemiddeld duurzaam zijn (GRESB 4 of 5 sterren). Voor het North America Mandate geldt dat 35% van de portefeuille bovengemiddeld duurzaam moet zijn in 2022.

Investeringen via operators

Het North America Mandate investeert in beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde fondsen, joint ventures, co-investeringen en club deals. We maken hierbij gebruik van de kennis en ervaring van onze lokale partners, ofwel ‘operators’. Ook openen wij in 2020 een kantoor in New York, zodat wij ons lokale netwerk kunnen versterken en investeringskansen nog beter kunnen benutten.

Vastgoedmarkt in Noord-Amerika

Lage rentes, urbanisatie, dalende werkloosheid en veranderende winkelgewoontes hebben impact op de Noord-Amerikaanse vastgoedmarkt.

Huurwoningen en zorgwoningen bieden kansen voor de toekomst, vooral veroorzaakt door vergrijzing en de toename van een- en tweepersoonshuishoudens. Wij verwachten specifieke groei in studentenhuisvesting en betaalbare huurwoningen

De werkloosheid is laag en dit zorgt voor veel vraag naar kantoorruimte. Flexibele kantoorruimte is in onze ogen een groeimarkt. In de retailmarkt blijft de invloed van online groot, wat resulteert in verdere faillissementen. Buurtwinkelcentra gericht op food en logistiek bieden vanwege deze trends de beste kansen.

meer
Gijs Plantinga
Director Northern American Investments
"We proberen te profiteren van onregelmatigheden in de markt." Gijs Plantinga Director Northern American Investments