Het North America Mandate heeft een gediversifieerd, core profiel en focust op grote stedelijke gebieden in Noord-Amerika.

Focus

Bouwinvest beheert drie geïntegreerde internationale vastgoedmandaten voor bpfBOUW (Asia-Pacific, North America en Europe Mandate). Voor ons Noord-Amerika mandaat investeren wij in de V.S. en Canada met een focus op woningen en logistiek, gevolgd door niche sectoren en in minder mate kantoren en winkels. Onze portefeuille richt zich op groeiende stedelijke regio’s met een meer recentelijk accent op de Sun Belt. Sinds 2023 zijn we actief in Canada met een focus op Toronto, Montreal en Vancouver.

Duurzame portefeuille

Het is onze missie om pensioenuitkeringen te verbeteren door op een verantwoorde wijze te investeren in wereldwijd duurzaam vastgoed. Bouwinvest wil een directe bijdrage doen aan de Sustainability Goals van de Verenigde Naties en heeft daartoe concrete doelen gesteld. In 2025 moet 50% van het belegd vermogen van onze internationale portefeuille bovengemiddeld duurzaam zijn (GRESB 4 of 5 sterren). Voor het North America Mandate geldt dat 35% van de portefeuille bovengemiddeld duurzaam moet zijn in 2022.

Wij focussen op betaalbare huisvesting.

De vraag naar deze woningen is hoog

Robertwagenaar 651 VK Robert Wagenaar Director North American Investments

Lokale expertise

Het North America Mandate investeert in beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde fondsen, joint ventures, co-investeringen en club deals. We maken hierbij gebruik van de kennis en ervaring van onze lokale partners, ofwel ‘operators’. Sinds 2020 hebben wij een kantoor in New York, zodat wij ons lokale netwerk kunnen versterken en investeringskansen goed kunnen benutten.

Vastgoedmarkt in Noord-Amerika

Lage rentes, urbanisatie, dalende werkloosheid en veranderende winkelgewoontes hebben impact op de Noord-Amerikaanse vastgoedmarkt.

Huurwoningen en zorgwoningen bieden kansen voor de toekomst, vooral veroorzaakt door vergrijzing en de toename van een- en tweepersoonshuishoudens. Wij verwachten specifieke groei in studentenhuisvesting en betaalbare huurwoningen.

Flexibele kantoorruimte is in onze ogen een groeimarkt. In de retailmarkt blijft de invloed van online groot, wat resulteert in verdere faillissementen. Buurtwinkelcentra gericht op food en logistiek bieden vanwege deze trends de beste kansen.

Meer weten?

Robert Wagenaar
Director North American Investments
Bert van den Hoek
Senior Portfolio Manager North American Investments

Nieuwsbrief