09 juli 2024

Deel dit op:

Bouwinvest heeft de North American Living Outlook 2024-2026 gepubliceerd. In deze eerste editie bieden we een uitgebreid overzicht van de dynamiek binnen de Noord-Amerikaanse woningmarkten tot en met 2026.

Belangrijke onderwerpen zijn onder andere:

  • Transparantie en liquiditeit van de Amerikaanse woningmarkt: De Verenigde Staten heeft de meest transparante en liquide woningmarkt ter wereld. Wij verwachten dat het aandeel woningen significant zal groeien in institutionele portefeuilles.

  • Demografische groei in Canada: Canada laat de sterkste demografische groei van de G7-landen zien. Er bestaat een grote mismatch tussen vraag en aanbod van huurwoningen. Historische rendementen laten een stabiel verloop zien. Investeringen in dit land dragen dan ook bij aan portefeuille diversificatiepotentieel.

  • Groei van alternatieve woonsegmenten: Bouwinvest gelooft in een sterke groei van alternatieve woonsegmenten, zoals eengezinshuurwoningen (met name in de zogenoemde Sun Belt), studenthuisvesting (vooral in Canada) en seniorenhuisvesting.

  • Herstel van de markt: Wij denken dat de bodem is bereikt voor wat betreft waardedaling en dat investeerdersinteresse en transactievolumes in de tweede helft van 2024 en daarna zullen gaan toenemen.

De North American Living Outlook 2024-2026 biedt waardevolle inzichten en analyses die essentieel zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen en investeringskansen binnen de Noord-Amerikaanse woningmarkten. Lees het volledige rapport, klik hier.

Nieuwsbrief