10 juni 2024

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund heeft 41 duurzame woningen in Zwolle gekocht van Dura Vermeer Bouw Hengelo. De eengezinswoningen worden gerealiseerd in de waterrijke buurt Breezicht en worden volgens de regels van de gemeente Zwolle in het middenhuursegment verhuurd.

De waterrijke buurt Breezicht bevindt zich in de wijk Stadshagen aan de noordkant van Zwolle en is volop in ontwikkeling. In totaal komen in deze buurt circa 1.200 woningen met een divers aanbod aan woningen. Eerder kocht het Residential Fund daar 75 duurzame woningen. In totaal bezit het fonds bijna 500 woningen in Zwolle.

Paul van Stiphout, Fund Manager Dutch Residential Investments bij Bouwinvest: “Na een periode waarin we een aantal verkooptransacties hebben afgerond, is het mooi dat we deze aankoop hebben gerealiseerd. En wat voor één: duurzaam én langjarig in het middensegment. De komende jaren is het essentieel om veel te bouwen om het woningtekort op te lossen en dit soort projecten draagt daaraan bij.”

Tine-Loes Hemmes, Directeur Dura Vermeer: “We zijn verheugd samen met Bouwinvest de wijk Stadshagen verder te mogen ontwikkelen. Door de toevoeging van het middenhuursegement dragen we bij aan de diversiteit in de wijk.”

De start bouw vindt naar verwachting plaats in het vierde kwartaal van 2024 en de oplevering is gepland voor het laatste kwartaal van 2025.

 

Nieuwsbrief