25 juni 2024

Deel dit op:

Bouwinvest heeft de Asia-Pacific Living Outlook 2024-2026 gepubliceerd. Deze paper biedt een overzicht van de dynamiek binnen de Aziatische woningmarkten tot en met 2026.

Belangrijke onderwerpen in het rapport zijn onder andere:

  • Demografische en economische trends: De regio huisvest tweederde van de wereldpopulatie en neemt de helft van het wereldwijde GDP voor zijn rekening. Met een groeiende middenklasse en kenmerken zoals urbanisatie, vergrijzing en een toename van eenpersoonshuishoudens, weerspiegelt de woningmarkt in Azië veel van de trends die we elders in de wereld zien.

  • Investeringskansen in diverse woonsegmenten: Er is een toenemende vraag naar investeringen in verschillende woonsegmenten, waaronder traditionele appartementen, studentenwoningen en seniorenhuisvesting. Deze diversificatie biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor toekomstige groei en rendement.

  • Focus naar ook andere landen: Naast de woningmarkten in Japan en Australië, groeit de interesse van investeerders in ontwikkelde landen zoals Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en Singapore. Deze markten bieden nieuwe kansen voor investeringen door hun unieke marktdynamiek en economische potentieel.

  • Betaalbaarheid van de woningmarkt: De betaalbaarheid blijft een belangrijk thema in de Aziatische woningmarkten. De vraag naar betaalbare huurwoningen neemt toe, wat wijst op een blijvende behoefte hieraan in de regio.

De Asia-Pacific Living Outlook 2024-2026 biedt waardevolle inzichten en analyses die essentieel zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen en investeringskansen binnen de Aziatische woningmarkten. Lees het volledige rapport, klik hier.

Nieuwsbrief