Het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund

Dutch Office Fund
Targets
2020 / 2022
Rendement
5,9 - 8,1
procent (%)
Portefeuille omvang
€ 1,3
miljard
Duurzame investeringen
GRESB rating

Bouwinvest Dutch Office Fund is een beleggingsfonds voor institutionele beleggers. Het fonds richt zich op duurzame multifunctionele gebouwen met meerdere huurders die zich vooral bevinden in de grote steden van de Randstad: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht. Deze kantoren bieden goede lange termijn rendementen.

De strategie van het Office Fund is gericht op toekomstbestendige kantoorruimten, waarbij flexibiliteit en ontmoeting centraal staan. Toekomstbestendige kantoren zijn volgens ons kantoren die flexibel kunnen worden gebruikt en als ontmoetingsplek dienen. De kantoren van het Office Fund zijn inspirerende plekken waar mensen graag komen en werken. Dankzij onze duidelijke strategie laten we zien dat het mogelijk is om gezonde rendementen te halen in competitieve markt.

Multifunctionele gebouwen met meerdere huurders.
Onze investeringen in dit fonds zijn specifiek gericht op multifunctionele gebouwen met meerdere huurders. Deze huurders hebben toegang tot verschillende faciliteiten zoals winkels, cafés en restaurants, kinderopvang en ontmoetingsplekken in het gebouw of in de buurt van het gebouw. Onze kantoorgebouwen zijn vooral te vinden in de vier grote steden in de Randstad; Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. 

We luisteren daarbij zeer goed naar onze huurders en helpen hen na te denken over hun toekomstige kantoorbehoeften. Op die manier kunnen onze huurders zich bezighouden met dat waar ze het best in zijn: zakendoen.

Aandacht voor duurzaamheid is een gegeven.
Het spreekt voor zich dat we bij de ontwikkeling en het managen van gebouwen veel aandacht besteden aan duurzaamheid. Steeds meer huurders eisen dit omdat zij invulling willen geven aan hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Aandacht voor duurzaamheid helpt ons bovendien een gezonde werkomgeving te bieden en om de levenscyclus van onze gebouwen te verlengen, waarmee hun waarde in de toekomst veilig wordt gesteld.

Beloond met GRESB Green Star
Het Office Fund bezit al vier jaar de GRESB green star classificatie. Dat is de hoogste status van GRESB. Daarnaast heeft het fonds de GRESB Five Star rating behouden waarmee het fonds tot de top 20% van best presterende vastgoedfondsen wereldwijd behoort. De GRESB is een onafhankelijke, wetenschappelijke benchmark die het duurzaamheidbeleid van vastgoedfondsen en –portefeuilles wereldwijd beoordeelt.

 

meer
Bas Jochims
Director Dutch Office & Hotel Investments
+31 (0)20 677 1614
b.jochims@bouwinvest.nl
George Theuvenet
Client Manager
+31 (0)6 53316074
g.theuvenet@bouwinvest.nl