07 maart 2024

Deel dit op:

Op 7 maart 2024 is de officiële Grand Opening van Central Park in Utrecht verricht; een van de meest duurzame multi-tenant kantoorgebouwen in Nederland. Het gebouw voldoet aan de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu en is zelfs Paris Proof. Wat het gebouw extra uniek maakt, is het inpandige park op 45 meter hoogte. Met deze toren is Utrecht niet alleen een blikvanger rijker, maar ook 28.000 m2 kantoorruimte, gevuld met een prachtige mix van huurders die voor veel werkgelegenheid in Utrecht zorgt en ook nog eens op een toplocatie ligt.

Foto: Gerrit Vermeulen

Central Park staat in het nieuwe Central Business District, hartje Utrecht. De bereikbaarheid van het bijzonder duurzame multi-tentant gebouw is meer dan ideaal. Niet alleen ligt het gebouw direct aan Utrecht Centraal Station, er zijn ook 366 parkeerplekken, waarvan 50 smart elektrisch, en er is een fietsenstalling met 800 plaatsen, waarvan 80 voor elektrische fietsen. Central Park is ontworpen door architect Adam Visser van GroupA, ontwikkeld door Angelo Gordon en APF International en is gekocht door het Bouwinvest Office Fund. De start van de bouw van Central Park begon op 4 april 2019. Inmiddels is het gebouw verhuurd aan in totaal vijftien huurders, waaronder McDonald’s, Grant Thornton, ABN Amro, Primevest en Colliers. Nu alle huurders hun intrek hebben genomen, werd het gebouw op 7 maart 2024 feestelijk geopend door Gebiedscoördinator Carla Mesman van Gemeente Utrecht & Bas Jochims, Fund manager Dutch Office & Hotel Investments van Bouwinvest Real Estate Investors.

Van alle gemakken voorzien
Central Park is voorzien van alles wat een kantoorlocatie top of the bill maakt: CO2-monitoring, een Internet of Things backbone die het beheer makkelijker maakt en een verhoogde computervloer waardoor er veel flexibiliteit is bij de indeling van de werkvloer bijvoorbeeld. Bovendien is het gebouw 5G ready en verlicht met behulp van bewegingssensoren. Op de begane grond zit Club Nomad; een restaurant dat elke dag een gezond aanbod heeft voor onder andere de lunch, maar ook is in te schakelen voor banqueting, diners en evenementen.

Uniek inpandig park op grote hoogte
Eyecatcher is het door glas omgegeven inpandige park, ontworpen door MOSS architecten in samenwerking met GroupA. Het park ligt op de 11e en 12e verdieping op 45 meter hoogte en vormt een echte onderbreking van het gebouw. Van buitenaf is het park goed te zien en van binnen voelt het als een park, inclusief een ander klimaat en luchtvochtigheid. Het park is beplant met 50 bomen en struiken en 1500 planten, aangelegd en onderhouden door Koninklijke van Ginkelgroep. In het park kunnen alle huurders elkaar ontmoeten, nieuwe energie opdoen, wat lekkers halen bij het koffiebarretje en genieten van een fantastisch uitzicht op de stad. Het park sluit perfect aan bij het thema health en wellbeing, waar Bouwinvest veel aandacht aan besteedt bij zijn assets.

Optimale duurzaamheid
Central Park draagt een BREEAM Excellent certificaat, een garantie dat het gebouw voldoet aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid. Central Park kreeg een positieve beoordeling in alle negen categorieën, waaronder energie, transport, water, materialen en gezondheid. Het gebouw heeft energielabel A++++ en is uitgerust met allerlei energiebesparende installaties en 226 zonnepanelen. Er is een slim lichtsysteem dat zich aanpast aan de hoeveelheid zon en een slimme gevel. Dit betekent dat er, op basis van een zonbelastinganalyse, op plekken met hoge zonbelasting is gekozen voor kleinere ramen en andersom. Die zorgt voor een aangenamer binnenklimaat.

Zie ook de introductievideo

Nieuwsbrief