03 februari 2022

Deel dit op:

Bouwinvest Real Estate Investors heeft €836 miljoen aan kapitaal opgehaald voor zijn Nederlandse fondsen in 2021. Bouwinvest verwelkomde 10 nieuwe klanten, waaronder het Pensioenfonds Notariaat en Centramed. De nieuwe klanten investeerden samen €356 miljoen in het Residential Fund en €20 miljoen in het Office Fund. BpfBOUW committeerde €460 miljoen in het Bouwinvest Healthcare Fund. Daarnaast investeerde bpfBOUW €1 miljard verdeeld over het Europe Mandate, het North America Mandate en het Asia-Pacific Mandate.

Bouwinvest heeft op dit moment 36 pensioenfondsen, verzekeraars en goede doelen als klant. Mark Siezen, Chief Client Officer bij Bouwinvest, zegt: “Steeds meer institutionele investeerders voelen zich aangetrokken tot de fondsen van Bouwinvest en hoe wij onze purpose real value for life tot leven brengen. Ons vermogensbeheer draagt bij aan duurzame, leefbare, toegankelijke stedelijke omgevingen én zorgt daarnaast voor een stabiel financieel rendement. Het stemt mij bijzonder tevreden dat wij – naast pensioenfondsen – ook steeds meer verzekerings- en goede doeleninstellingen aan ons weten te binden.”

Bouwinvest ziet een grote behoefte bij institutionele investeerders om te investeren in Nederlandse woningen en seniorenhuisvesting. Dit is hard nodig, want Nederland kent een structureel tekort aan woningen. Door te investeren in onder andere middenhuurwoningen en seniorenhuisvesting kunnen institutionele investeerders een bijdrage leveren aan het oplossen van deze maatschappelijke opgave en rekenen op stabiele financiële inkomsten.

Het Bouwinvest Residential Fund, Office Fund en Retail Fund staan open voor institutionele investeerders. Het Healthcare Fund, Hotel Fund en de internationale mandaten worden exclusief beheerd voor bpfBOUW.

Nieuwsbrief