15 juli 2019

Deel dit op:

Naar aanleiding van de investering van Bouwinvest in 316 woningen in Delft sprak PropertyNL met Hatte van der Woude, Wethouder van de Gemeente Delft, en Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

Naar aanleiding van de investering van Bouwinvest in 316 woningen in Delft sprak PropertyNL met Hatte van der Woude, Wethouder van de Gemeente Delft, en Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments. In het interview bespreken zij de kansen voor de woningmarkt van Delft en hoe de gemeente de uitdagingen op de woningmarkt samen met langetermijnpartners oppakt. “Dat de Gemeente Delft kiest voor samenwerking met marktpartijen stemt mij tevreden,” aldus Michiel.

Middenhuur is het trefwoord

De Gemeente Delft kent een relatief groot aandeel sociale huurwoningen. De gemeente wil in de komende jaren veel nieuwe woningen in andere prijssegmenten toevoegen en middenhuur is daarbij een belangrijke schakel. De gemeente zet daarbij nadrukkelijk in op de samenwerking met marktpartijen met een langetermijnvisie.

Afspraken maken met marktpartijen

Michiel de Bruine benadrukt daarbij dat Bouwinvest door deze houding van de gemeente ook graag elders in de stad samenwerkt met de gemeente Delft. In het project Bethelpark wordt 20% van de woningen middenhuur en voor een periode van 15 jaar wordt de huurprijsstijging beperkt tot maximaal inflatie + 1%. “Betaalbaarheid is een van de drie pijlers onder de strategie van het fonds; we maken dus graag afspraken met gemeenten. In 2018 hebben we zelf de huurstijging beperkt tot 1% plus inflatie op alle woningen in de portefeuille en in 2019 tot 0,5% plus inflatie’, aldus Michiel. “We gaan voor een stabiel rendement op de lange termijn. Daarnaast vinden onze aandeelhouders, Nederlandse pensioenfondsen, het maatschappelijk rendement van onze beleggingen zeer belangrijk.”

Bethelpark

Bethelpark is het eerste voorbeeld in Delft van hoe de stad zich de komende jaren wil ontwikkelen, benadrukt Hatte. Met het gevarieerde aanbod van functies en de diversiteit van het woonprogramma zal de buurt een stuk aantrekkelijker worden voor verschillende doelgroepen. “De ligging van Delft in de Holland Metropole is daarnaast uitstekend. Het bijzondere aan de wijk is daarnaast het groene karakter en de grote diversiteit, zowel in woningtypes, oppervlaktes als in huurprijs. Daarmee wordt een brede doelgroep aangesproken, van starters tot gezinnen, zoals ook de gemeente graag wil.”

Lees het hele artikel hier.

Fotografie: Karen Veldkamp

Nieuwsbrief