21 november 2019

Deel dit op:

Bouwinvest investeert $65 miljoen (circa €58 miljoen) in logistiek vastgoed in de Verenigde Staten. Deze belegging van het North America Mandate richt zich specifiek op zogenaamde ‘last mile’ logistiek in Amerikaanse steden.

‘Last mile’ bezorging is het laatste gedeelte van de weg dat een pakketje of product moet afleggen om bij de consument thuis te komen. “Het is één van de belangrijkste stappen in de supply chain. Zeker nu de groei van pakketbezorging op dezelfde dag exponentieel toeneemt. De vraag naar dit soort vastgoed in Amerikaanse steden is dan ook enorm,” aldus Gijs Plantinga, Director Northern American Investments, over de investering.  

Het North America Mandate belegt samen met andere institutionele investeerders in het zesde core-plus fonds van High Street Realty Company. De focus ligt op kleine distributiecentra in steden in het oosten van de Verenigde Staten, inclusief Chicago, Dallas, Houston, Atlanta, Philadelphia, Baltimore-Washington en centraal en zuid Florida.  

Deze belegging draagt bij aan de groeistrategie van de Noord Amerikaanse vastgoedbeleggingsportefeuille van Bouwinvest van de huidige € 1,3 naar € 1,7 miljard. De vastgoedportefeuille bestaat uit woningen, kantoren, winkels, hotels en logistiek vastgoed in Noord-Amerikaanse metropolen.

Nieuwsbrief