30 mei 2018

Deel dit op:

Bouwinvest investeert $ 100 miljoen in het kantoorgebouw ‘The Spiral’ in New York. Deze investering past uitstekend binnen de strategie van Bouwinvest om te groeien naar € 1,5 miljard beheerd vermogen in Noord-Amerika in 2020.

In samenwerking met Tishman Speyer en een aantal van de grootste institutionele en private investeerders ter wereld, wordt een 314-meter hoge wolkenkrabber gerealiseerd in het Hudson Yards district in Manhattan. The Spiral ontleent zijn naam aan de terrassen en hangende tuinen, die om het gebouw heen cirkelen. Het farmaceutische bedrijf Pfizer zal 15 van de 65 verdiepingen betrekken. De bouw begint volgende maand en wordt naar verwachting in 2022 afgerond.

Gijs Plantinga, Director North American Investments bij Bouwinvest, zegt: “The Spiral is een perfecte toevoeging aan onze Noord-Amerikaanse portefeuille. Het is een core belegging, gericht op de lange termijn. The Spiral verhoogt bovendien onze aanwezigheid in de kantoorsector in één van de grootste vastgoedmarkten in de wereld. Deze investering brengt ons een stap verder naar ons doel van € 1,5 miljard beheerd vermogen in 2020.”

Bouwinvest beheerde in totaal €1,02 miljard aan Noord-Amerikaanse investeringen aan het eind van 2017. Ongeveer één derde van deze investeringen, variërend van woonblokken tot logistiek vastgoed, heeft een GRESB-score van vier of vijf sterren.

The Spiral heeft een vloeroppervlakte van 260.000 m² in totaal en bevindt zich tussen de straten West 34th en West 35th en tussen 10th Avenue en Hudson Park. Direct tegenover The Spiral bevindt zich het Hudson Yards-station van de onlangs verlengde metrolijn, die toegang geeft tot de rest van Manhattan en de vijf stadsdelen. De locatie ligt dicht bij de belangrijkste vervoersknooppunten van de stad, zoals Penn Station, de Lincoln Tunnel en de West Side Highway. Voor het project wordt een LEED-duurzaamheidscertificering nagestreefd. 

Nieuwsbrief