21 februari 2023

Deel dit op:

Gisteren, 20 februari, is de wijk Oostenburg in Amsterdam opgeleverd. Een bijzondere wijk waarbij een manifest is opgesteld door Bouwinvest en andere partijen zoals de Gemeente Amsterdam. Waarom met manifest? Alle betrokkenen van de wijk Oostenburg maken zich hard voor een inclusieve en sociale wijk. Een toegankelijke wijk die ruimte biedt aan ieders leefstijl en behoeften. Er zijn vijf ambities geschetst waar dit manifest zich de komende jaren op gaat richten. 

Kansen om mee te doen 

Er liggen diverse kansen in de culturele-, sportieve en educatieve programmering van het openbaar gebied en de gebouwen. Dankzij laagdrempelige stage-, leer- en werkplekken die gefaciliteerd worden, is er ruimte voor talentontwikkeling en werkgelegenheid. 

Contact hebben & houden 

Ontmoeten staat hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk dat iedereen elkaar kent en dat het contact onderling soepel verloopt. We kijken daarom naar manieren waarop beheerders goed met huurders kunnen communiceren over bijvoorbeeld buurt gerelateerde zaken.  

Een topconditie voor Oostenburg 

De beheerders van onze gebouwen zien erop toe dat er een schone en veilige leefomgeving ontstaat. Hierbij krijgt het vastgoed, en de daar bijbehorende leefomgeving, een volledige verzorging.  Dit stimuleert ook spontane ontmoetingen wat bijdraagt aan bovenstaande pijler ontmoeten.  

Slimme financiering 

Waar mogelijk zetten we in op het combineren van onze financieringskracht met publieke gelden zoals subsidies. Om ook op de lange termijn een impact te realiseren.  

Kansen voor ondernemers

De focus op het gebied van ondernemers ligt voornamelijk op pop- ups, sociale bedrijven of ondernemers met een ambacht en daarom krijgen zij ook voorrang bij gelijke geschiktheid van dergelijke huurders. Het manifest ondersteunt ook bij het oprichten van een ondernemersvereniging om bijvoorbeeld lokale evenementen of initiatieven te organiseren. Denk aan sfeerverlichting, markten of decoratie.  

 

 

Nieuwsbrief