22 februari 2023

Deel dit op:

Tijdens het PERE ESG Investment Europe event in Londen nam Jasper Petit, Director European Investments, deel aan het panel genaamd ‘Intertwining E, S and G’. De andere panelleden waren Bahar Malavan Naryndji, Head of Compliance bij Andra AP-Fonden en Sindhu Krishna, Head of Sustainable Investments bij Phoenix Group.  

Samen bespraken zij de kansen en uitdagingen die komen kijken bij duurzaam en sociaal verantwoord investeren. Tijdens de paneldiscussie werd er besproken dat 30 tot 40% van de wereldwijde CO2 uitstoot komt uit de bouwsector en dat institutionele partijen hier een enorme verantwoordelijkheid in hebben.

Tegelijkertijd benadrukte Jasper dat het lang een uitdaging was om dit maatschappelijke rendement te balanceren met financieel rendement. Hij ziet echter dat investeerders vanuit bijvoorbeeld wetgeving een financiële prikkel krijgen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast zie je dat voor huurders duurzaamheid een bepalende factor wordt om te kiezen voor een woning, kantoorgebouw of retailruimte. Zeker met de huidige energieprijzen. Ook daar zie je een financiële prikkel en dat gaat uiteindelijk voor de noodzakelijk versnelling zorgen,” aldus Jasper.

Benieuwd wat er verder in het panel werd besproken? Luister de discussie hier.

 

Nieuwsbrief