14 juni 2023

Deel dit op:

TPEX International en het Bouwinvest Office Fund gaan samenwerken om het gebouwmanagement van het WTC Den Haag te verslimmen. Dit werd bekend gemaakt tijdens de PROVADA 2023. De wens van Bouwinvest om meer inzicht en controle te krijgen over de dagelijkse operatie van het WTC Den Haag in combinatie met de grote ESG-ambities en de hoge verwachtingen van huurders gaven hiervoor aanleiding.

Het WTC Den Haag beschikt over zo’n 42.500 m2 kantoorruimte en kent een prominente plek in het internationale zakencentrum Beatrixkwartier. Huurders zijn zowel lokale als internationale organisaties, maar ook corporate en creatieve bedrijven. Bouwinvest zet zich met diverse partners in om het WTC Den Haag Paris Proof te maken, onder andere door het energieverbruik te verlagen zodat het gebouw voldoet aan de klimaatdoelstellingen van Parijs.

TPEX is een Smart Building Operator die slimme managementtools gebruikt om de prestaties van gebouwen te veranderen. Via haar Building Intelligence Platform biedt TPEX datagestuurde efficiëntie en ondersteuning aan gebruikers, facility managers, investeerders en vastgoedbeheerders. TPEX stelt klanten in staat om hun kerntaken en processen te optimaliseren en hen te voorzien van beter presterende gebouwen tegen lagere kosten.

Eén van de opgaven van Bouwinvest bij het verder verduurzamen van gebouwen is inzicht krijgen in het energieverbruik ervan. Hiervoor is dataverzameling noodzakelijk. TPEX monitort alle beschikbare data uit de aanwezige systemen en wordt afgezet tegen de gewenste prestaties. Zo wordt onder andere de luchtkwaliteit in combinatie met de hoeveelheid aanwezige mensen gemonitord.

Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments: “Het Smart Building Operations systeem van TPEX geeft ons de kans om meer datagedreven beslissingen te maken en efficiënter, duurzamer en goedkoper met de operatie van het pand om te gaan.”

Robert Rosier, CEO van TPEX: “Het WTC is voor ons een mooie uitbreiding van onze portefeuille en een nieuwe stap om van ieder gebouw een High Performance Building te maken.”

Nieuwsbrief