05 april 2022

Deel dit op:

De eerste twee woontorens van appartementencomplex Het Dok in Amsterdam-Noord zijn opgeleverd. Afgelopen week ontvingen de eerste bewoners de sleutel van hun appartement. Het Dok bestaat uit maar liefst 449 appartementen, waarvan 135 sociale huur en 314 appartementen in de middenhuur en vrije sector huur. Het complex is bijna helemaal verhuurd voor oplevering.

Het Dok ligt op de NDSM-werf, aan de noordoever van het IJ, midden tussen de culturele en culinaire hotspots. Een imposant gebouw, met drie hoge torens, bovenop laagbouw waarin straks allerlei bedrijvigheid komt. Het gebouw is een ontwerp van de Architecten Cie. De architectuur weerspiegelt het industriële karakter van het gebied: stevig en solide.

Bouwinvest is enthousiast over de oplevering, omdat hiermee een grote bijdrage wordt geleverd aan de woningbouwopgave in de gemeente Amsterdam. De nieuwe bewoners konden hun nieuwe appartement bewonderen, dat ze tot dan toe alleen via foto’s, video of de verhuurplattegrond hadden gezien. Vanwege de pandemie en coronamaatregelen waren er het afgelopen jaar beperkte kijkmomenten op de locatie.

Inzetten op huurderstevredenheid
Bewoners vinden in en bij Het Dok straks faciliteiten in verschillende smaken: van horeca tot sport, plezier en werken. Het Dok helpt daarmee ondernemers en bewoners om te pionieren, te verbinden en zich thuis te voelen. Elkaar ontmoeten kan op een van de twee gemeenschappelijke daktuinen. Er is een stille tuin, waar bewoners kunnen genieten van groen en rust, en een tuin waar bewoners sportief bezig kunnen zijn. Bewoners kunnen gebruikmaken van de verschillende services en diensten zoals elektrisch deelvervoer van Hely en Parkbee, een Bringme box en een huismeester van The James Company. Door dit soort faciliteiten te bieden, investeert Bouwinvest in huurderstevredenheid. Want wie fijn woont, blijft langer in zijn woning.  

“Huurdersportaal app”, een service app van Wonen bij Bouwinvest
Alle bewoners van Het Dok krijgen daarnaast straks toegang tot een eigen service app van Wonen bij Bouwinvest, de “Huurdersportaalapp”. Via deze app kunnen huurders eenvoudig hun huurzaken regelen, een vraag stellen, een reparatieverzoek indienen, gebruikmaken van de services van The James Company, zich inschrijven voor events met medebewoners en berichten delen met medebewoners. Ook vinden huurders hier informatie over het gebouw, het appartement, de installaties en nog veel meer.

Deze app is als eerste geïntroduceerd voor Het Dok en Bouwinvest is van plan deze uit te rollen over meerdere (nieuwbouw)complexen. Inmiddels heeft 80% van de huurders van Het Dok de app geactiveerd. Daarnaast zullen we verder gaan werken aan het doorontwikkelen en optimaliseren van deze app om de huurderstevredenheid en – betrokkenheid te vergroten.

Nieuwsbrief