10 mei 2022

Deel dit op:

Bouwende projectontwikkelaar VORM heeft het project KOER in Rotterdam Zuid verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund. Bouwinvest zal van de 89 appartementen bijna 60% verhuren in het middenhuursegment.

Het project KOER ligt aan de Laan op Zuid in Rotterdam en bestaat - naast de 89 huurappartementen en de commerciële ruimten die het Residential Fund afneemt - uit 79 koopwoningen. Het plan is gericht op diverse doelgroepen en opgezet als een gesloten bouwblok, met in het midden een collectieve binnentuin. De appartementen worden ook duurzaam opgeleverd door de installatie van extra zonnepanelen, het aansluiten op stadswarmte en het toepassen van circulaire materialen.

Rotterdam Zuid heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld qua woningbouw en leefbaarheid. In de directe omgeving van Koer bevindt zich een ruim aanbod aan voorzieningen. Ook ligt het project gunstig ten opzichte van het centrum van Rotterdam en is het goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments: “De gemeente Rotterdam kent een grote woningvraag en de laatste jaren is het Residential Fund hier dan ook sterk gegroeid met projecten als Little C, UpTown, Reijssendaal-Noord en Diepeveen. Het project KOER vormt hier een goede aanvulling op en laat zien dat we met pensioenfondskapitaal duurzame en betaalbare woningen kunnen realiseren.”

Thomas van den Doel, Ontwikkelmanager VORM: “Als Rotterdamse projectontwikkelaar zijn wij extra trots om te bouwen en ontwikkelen in onze eigen stad. Met project KOER voegen we voor verschillende doelgroepen woningen toe en dragen we bij aan de biodiversiteit in de stad. Als inclusief woongebouw biedt KOER ruimte voor een lange wooncarrière.”

KOER wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Nieuwsbrief