16 juni 2022

Deel dit op:

Op de PROVADA heeft het Bouwinvest Residential Fund de handtekening gezet voor de koop van 50 energieneutrale eengezinswoningen in Veldhoven. De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd. Het fonds zal de woningen dan verhuren in het middenhuursegment. De woningen komen te liggen in de te ontwikkelen kleinschalige locatie ‘Bosakker’ aan de westkant van Veldhoven.

Het project Bosakker is onderdeel van de grootste gebiedsontwikkeling van Veldhoven met in totaal 1.250 woningen. Bouwinvest verwacht een sterke huishoudensgroei in Veldhoven, één van de gemeentes die het effect zal voelen van de woningkrapte in het nabijgelegen Eindhoven.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments: “Bouwinvest richt zich met investeringen vooral op betaalbare huurwoningen in de Holland Metropole Regio, waar Eindhoven onderdeel van is. Tegelijkertijd kijken we ook met bijzondere interesse naar gemeenten om de grote steden heen. Deze gemeentes zijn met het oog op de betaalbaarheid van woningen steeds belangrijker voor ons.

Het project Bosakker omvat in totaal 129 woningen, bestaande uit 33 sociale huurwoningen, 50 middenhuurwoningen en 46 koopwoningen. De woningen worden bijzonder duurzaam opgeleverd (BENG 2 score ≤ 0). Er is daarnaast gekozen voor veel CO2-absorberend groen, een waterinfiltratiebevorderende speelweide, een bloemenweide en een moestuin.

Jef van Loon, Directeur Land ’s-Heeren Vastgoedontwikkeling: “In samenwerking met de gemeente Veldhoven maken we Veldhoven weer een stuk duurzamer, door de realisatie van plan Bosakker. Als vervolg op plan Huysackers, waar Bouwinvest ook de woningen in belegging nam, is plan Bosakker wederom een voorbeeld van coöperatie tussen verschillende disciplines wat in een prachtig project resulteert. Een project waar we allemaal trots op mogen zijn!”

Nieuwsbrief