11 oktober 2021

Deel dit op:

Net als in de rest van Nederland, is er ook in de provincie Gelderland een groot tekort aan vrijesectorhuurwoningen, vooral in het middenhuursegment. De provincie Gelderland schat dat er de komende vijf jaar 45.000 woningen gebouwd moeten worden. De ambitie om bij te bouwen, vraagt dat publieke en private partijen de handen ineenslaan. Daarom doet een aantal institutionele beleggers, ontwikkelaars en corporaties een oproep aan de gemeenten in de provincie Gelderland: samenwerking tussen publieke en private partijen is nodig om het tekort aan middenhuurwoningen op te lossen.

Aanbod voor 6000 extra middenhuurwoningen

De partijen, waaronder Bouwinvest, willen samen met de gemeenten en de provincie Gelderland het benodigde middenhuuraanbod realiseren van 6000 extra woningen. Daarbij letten de partijen niet alleen op kwantiteit, maar ook op kwaliteit. We investeren in duurzaamheid en in doorstroming op de woningmarkt. Bouwinvest maakt onderdeel uit van de Tasforce Middenhuur die een trekkende rol heeft in dit vraagstuk.

Meer weten? Kijk dan hier naar het volledige aanbod van Altera, Amvest, Bouwinvest, Habion, Ieder1, MN, Sustay, Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Talis en Vesteda.

Nieuwsbrief