14 oktober 2021

Deel dit op:

Afgelopen week was de DGBC week van de Dutch Green Building Council met als thema ‘lead-act-change’. Ook vond het het Beleggersberaad van Pensioen Pro plaats, met als thema op de dag dat Bouwinvest sprak ‘Geen woorden, maar daden’.

Tijdens beide bijeenkomsten stond het klimaat centraal, de rol van de (vastgoed)belegger en de urgentie om te handelen. Urgentie die Bouwinvest al langer voelt en daarom het voortouw heeft genomen met onder meer concrete Paris Proof routekaarten. We nemen onze verantwoordelijkheid in het tegengaan van de klimaatverandering. Om de CO2 uitstoot te verlagen dragen we bij aan de energietransitie. Dat doen we door te investeren in aardgasloos en bijna energieneutraal, oftewel Paris Proof vastgoed. Zo creëren wij real value for life.

We delen onze concrete stappen graag om andere partijen te inspireren ook gebruik te maken van de mogelijkheden en om te gaan met de risico’s die er zijn. Dit hebben we afgelopen week gedaan door presentaties te geven over de stappen die wij hebben genomen voor de concrete Paris Proof routekaart en deelgenomen aan paneldiscussies waar we het belang van samenwerkingen met andere partijen hebben benadrukt. Om te zorgen voor maatschappelijk én financieel rendement. De volgende collega’s van Bouwinvest hebben een bijdrage geleverd:

  • Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments, was door Holland Proptech & Contech uitgenodigd om als panellid deel te nemen aan een discussie over het kantoor van de toekomst. Vanwege Covid-19 wordt Bouwinvest veel gevraagd om onze verwachting te delen over de impact van Covid-19 op de kantorenmarkt. De discussie is binnenkort te vinden op het Youtubekanaal van Holland Proptech&Contech.
     
  • Gert de Vos, Project Manager Sustainability, was door Colliers uitgenodigd om deel te nemen aan een paneldiscussie over het onderzoek naar ‘Verduurzaming van hotels in Nederland’. Lees hier het onderzoek van Colliers.

  • Micha Reusen, Head of Sustainability & Innovation, sprak op uitnodiging van de DGBC over de Paris Proof routekaart van Bouwinvest en inspireerde de aanwezigen om zelf een Paris Proof routekaart samen te stellen. De presentatie kunt u hier teruglezen.

  • Mark Siezen, Chief Client Officer, werd voor het Beleggersberaad uitgenodigd door Pensioen Pro om ‘Duurzaamheid vanuit het perspectief van de vastgoedbelegger’ toe te lichten. De presentatie is hier terug te lezen. Wilt u de presentatie van Mark bekijken? Dat kan ook. Bekijk dan onderstaand filmpje.  

We delen onze kennis bij meer bijeenkomsten en op meer platformen. Binnenkort op de Provada, we hopen u daar te ontmoeten. 

Nieuwsbrief