17 februari 2021

Deel dit op:

Bouwinvest heeft namens het Europe Mandate € 100 miljoen belegd in huurwoningen voor middeninkomens, zorgwoningen en logistiek vastgoed in Scandinavië. De lokale partner is vastgoedmanager NREP. De manager richt zich voornamelijk op projecten in stedelijke gebieden zoals Kopenhagen, Stockholm, Helsinki, Oslo en Göteborg.

Met de acquisitie geeft Bouwinvest vorm aan de strategie om te investeren in vastgoedsectoren die zullen profiteren van demografische ontwikkelingen en megatrends op de lange termijn. Net als in Nederland hebben landen in Scandinavië te maken met een tekort aan huurwoningen voor middeninkomens. Door vergrijzing is er ook een tekort aan passende zorghuisvesting en de logistieke markt blijft interessant vanwege de groei van online winkelen.

Robert Koot, Director European Investments bij Bouwinvest, zegt: “Wij willen onze assets under management in Europa voor onze klant bpfBOUW laten groeien naar € 1,8 miljard eind 2023. Binnen de real value for life gedachte zet Bouwinvest in op de creatie van waarde in financiële en maatschappelijke termen. Met deze belegging investeren we niet alleen in het maatschappelijk belang, maar creëren we ook een stabiel rendement voor onze aandeelhouder.”

“NREP is een perfecte partner voor ons in de regio. De sterke onderliggende marktfundamenten van de sectoren waarop wij ons op richten, helpen ons bij het realiseren van een solide en aantrekkelijk rendement voor onze klant,” voegt Jasper Petit, Senior Portfolio Manager bij Bouwinvest toe.

Nieuwsbrief