28 oktober 2021

Deel dit op:

Bouwinvest en Dura Vermeer hebben de handtekeningen gezet onder de koopovereenkomst voor 30 nog te realiseren middenhuur- en vrijesector huurwoningen in Tudorpark in Hoofddorp. De woningen zullen na oplevering worden toegevoegd aan het Bouwinvest Residential Fund, dat in het gebied al 196 woningen in portefeuille heeft.

De dertig vierkamer- eengezinswoningen worden gebouwd in de kenmerkende oud-Engelse Tudorstijl, met steile daken met vlakke pannen, ramen met roede-verdelingen en opvallende schoorstenen. De woningen zijn energieneutraal en worden voorzien van individuele warmtepompen, vloerverwarming en zonnepanelen. Twintig woningen worden verhuurd in het middenhuursegment met een maximale huurprijs van € 950,- per maand (prijspeil 2021).

De wijk Tudorpark ligt aan de zuidkant van Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer). De wijk wordt gekenmerkt door de karakteristieke Engelse bouwstijl die niet alleen zichtbaar is in de woningen zelf, maar ook in de groene, parkachtige omgeving. Kortom, rustig wonen met belangrijke voorzieningen als scholen, horeca en recreatie op fietsafstand. Ook met de auto en openbaar vervoer is Tudorpark goed bereikbaar.

Michiel de Bruine, Director Residential Investments bij Bouwinvest: “Haarlemmermeer behoort tot een van de kernregio’s binnen de groeistrategie van Bouwinvest. De komende jaren is ook hier de vraag naar woningen groot. Daarnaast is Tudorpark een erg geliefde wijk. Genoeg redenen voor Bouwinvest om de woningportefeuille hier uit te breiden. Wij werken graag samen met de gemeente Haarlemmermeer en Dura Vermeer om meer eengezinswoningen in het middenhuursegment te realiseren.”

De verwachte oplevering van de woningen is eind 2022.

Nieuwsbrief