30 april 2020

Deel dit op:

De betaalbaarheid van woningen in Nederland is al langer een serieus vraagstuk. Maar nu wordt door de coronamaatregelen een aantal huurders financieel geraakt. Bouwinvest heeft al diverse huurders kunnen helpen met financiële maatregelen. Daarnaast heeft Bouwinvest besloten om de huurverhoging voor woningen niet per 1 juli aanstaande door te voeren maar voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Gematigd huurverhogingsbeleid

Bouwinvest investeert kapitaal van institutionele beleggers, veelal Nederlandse pensioenfondsen, in vastgoed. We beleggen voor de lange termijn met als doel een stabiel rendement voor onze klanten. In 2018 en 2019 hebben wij de huren gematigd verhoogd met inflatie plus respectievelijk maximaal 1% en 0,5%. Door de huur gematigd te verhogen zorgen wij ervoor dat onze aandeelhouders van stabiele inkomsten verzekerd zijn, maar ook dat wij woningen kunnen onderhouden, verduurzamen en renoveren. Ook in 2020 wilden wij dit gematigde huurverhogingsbeleid doorzetten. Door de huidige omstandigheden hebben we besloten de huurverhoging per 1 juli aanstaande voor woningen niet door te voeren maar voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Financiële hulp nodig?

Wij zijn ons ervan bewust dat huurders mogelijk financieel zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. Wij helpen waar dat kan en kijken met deze huurders naar een passende financiële oplossing. Bent u een van die huurders? Neem dan contact op met ons via klantenservice@bouwinvest.nl.

Nieuwsbrief