17 maart 2020

Deel dit op:

“Vooral in het middensegment bestaat echt een tekort aan zorgvastgoed en dat is precies het segment waarop wij ons nog meer willen richten”, zegt Marleen Bosma, Head of Research & Strategic Advisory, in een interview met NUL20. In het interview legt Marleen uit waarom er meer investeringen in zorgvastgoed noodzakelijk zijn.

Marleen licht toe dat de Nederlandse bevolking sterk vergrijst. “Het aantal 65-plussers neemt naar verwachting tot 2040 toe van 3,3 naar 4,8 miljoen. “Dan vormt deze groep ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking.” Het aantal 65-plushuishoudens groeit nog sneller: nu zijn 2,2 miljoen woningen bewoond door een 65-plushuishouden, in 2040 naar schatting zo’n 3,3 miljoen. In de Metropoolregio Amsterdam gaat het om een toename van maar liefst 60 tot 65 procent, waarbij de randgemeenten sneller vergrijzen dan de hoofdstad.

Deze trends maken dat er meer zorghuisvesting nodig is en dat biedt veel investeringskansen. De uitdaging ligt volgens Marleen bij betaalbare zorghuisvesting. “Wij hebben onlangs samen met woningcorporatie Habion het project LIFE in de Houthaven gerealiseerd met een mix van verschillende prijsklassen. In het project staat tolerantie en onderlinge betrokkenheid voorop. Wij willen graag meer van dergelijke projecten realiseren, maar we zien ook dat de concurrentie toeneemt, zelfs vanuit het buitenland, en de grond- en bouwkosten stijgen. Daardoor wordt het lastiger om betaalbaar te bouwen.”

 

 

Nieuwsbrief