18 juni 2020

Deel dit op:

Dura Vermeer Bouw Midden West heeft 190 appartementen in het project Elements in Haarlem verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund. De woningen worden gerealiseerd in de wijk Schalkwijk Midden. De wijk kent een relatief groot aandeel sociale huurwoningen en dat zal veranderen in een mix van sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en koopwoningen.

Duurzaam en gemengd woongebied

Het project Elements ligt in de buurt Schalkwijk en daar vindt een vernieuwingsslag plaats. In de wijk worden in totaal 3.600 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. De naam van de gehele ontwikkellocatie Schalkwijk Midden, waar Elements onderdeel van is, luidt ‘Stad tussen de bomen’. De komende jaren wordt het gebied Schalkwijk Midden getransformeerd naar een levendig groen woonwerkgebied.

Het totale project omvat 114 koopwoningen, 283 parkeerplaatsen in een Mobility Hub, 1.700m2 commerciële ruimte en 190 vrije sector huurwoningen, die Bouwinvest afneemt. Op het voormalige Fluor-terrein herontwikkelt Dura Vermeer het bestaande kantoorgebouw, naar ontwerp van Elefant Architecten.

“Schalkwijk heeft een groot aanbod in het sociale huursegment en minder in het midden- en vrije sector huursegment. Met Elements zorgen wij ervoor dat het woonaanbod en de buurt diverser wordt. Wij geloven dat dit soort gemengde wijken toekomstbestendig zijn,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

We zijn verheugd dat we in tijden van woningnood deze overeenkomst hebben bereikt. Bouwen en ontwikkelen voor de toekomst, daar maken wij ons hard voor,” aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.  

De woningen naar ontwerpen van Koschuch Architects en MeesVisser die Bouwinvest aankoopt zijn bovengemiddeld duurzaam. Om dit te realiseren wordt er onder andere gebruik gemaakt van individuele warmtepompen, triple glas en zonnepanelen. Oplevering wordt verwacht in het tweede en derde kwartaal van 2023.

Mobility Hub

Steeds meer mensen delen een auto, reizen met het openbaar vervoer en zijn bewuster van hun footprint. In de Mobility Hub wordt, naast parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers, een ‘Smart Dock’ ingericht. Bewoners kunnen gebruikmaken van een groot aantal deelauto’s en -fietsen. Daarnaast komt er een werkcafé voor de buurt en een servicepunt voor het ophalen en wegbrengen van pakketten.

Nieuwsbrief