18 december 2020

Deel dit op:

VORM heeft 212 duurzame woningen in het project Binck Blocks in Den Haag verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund. Van deze woningen worden er 121 in het middenhuursegment verhuurd. Binck Blocks is een toren van 130 meter hoog in de Binckhorst met in totaal 292 woningen. Het project maakt onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling de Binckhorst, waarbij het bedrijventerrein de komende jaren zal veranderen naar een gemengde stadswijk.

Binck Blocks ligt aan de Binckhorstlaan, nabij de locatie waar de Rotterdamsebaan boven de grond komt. Het landmark wordt bovengemiddeld duurzaam opgeleverd, waardoor de woningen bijna-energieneutraal zijn. Ook wordt door Eneco een gebiedgebondenenergiesysteem (het BinckNet) voor de Binckhorst uitgerold en geëxploiteerd. Het systeem draagt bij aan de duurzaamheid van het gebied en vermindert de CO2-uitstoot. Ook de huurwoningen van Bouwinvest worden hierop aangesloten. Daarnaast maakt VORM voor de bouw van Binck Blocks gebruik van circulair beton. Hiermee wordt een van de meest vervuilende materialen op een duurzame manier toegepast.

“Bouwinvest zet in op Real Value for Life. Dat betekent dat ons vermogensbeheer bijdraagt aan een duurzame, leefbare, toegankelijke stedelijke omgeving én het verbeteren van pensioenuitkeringen. Binck Blocks past daar uitstekend binnen. Het ligt niet alleen in een grootschalige gebiedsontwikkeling nabij het centrum van Den Haag, maar is ook bovengemiddeld duurzaam én betaalbaar,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

Tot 2040 moeten er in Den Haag 50.000 nieuwe woningen bijgebouwd worden, waarvan 5.000 in de Binckhorst. “VORM heeft daar een belangrijke rol in. We staan voor betaalbare, duurzame woningen met behoud van kwaliteit. Zo kunnen de voor de stad zo belangrijke beroepsgroepen met middeninkomens in onder meer de zorg, veiligheid en educatie behouden worden. Met Binck Blocks maken we dit mogelijk,” vertelt Hans Meurs, Algemeen directeur van VORM. En wat verder nog zo bijzonder is, is dat in Binck Blocks de buurten gestapeld zijn en er een verticale stadswijk ontstaat. Door het opdelen van het volume in herkenbare ruimtes en het toewijzen van specifieke collectieve plekken ontstaan er buurten met een eigen herkenbare identiteit. “Dit maakt de woontoren zeer geschikt voor starters, het gezin van de 21e eeuw, 50-plussers en expats die houden van een ‘Brooklyn’-achtige omgeving. Binck Blocks is anders,” aldus Hans Meurs.

De start van de bouw vindt plaats in 2021 en wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2024.

Nieuwsbrief