02 maart 2020

Deel dit op:

Institutionele vastgoedbelegger Bouwinvest en VORM hebben een de koopovereenkomst voor 146 duurzame vrije sector huurwoningen op Eiland Oostenburg in het centrum van Amsterdam getekend.

Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stadswijk met circa 1800 woningen. Het eiland is een van de laatste binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Amsterdam, gelegen op eigen grond. Naast behoud van de robuuste industriële signatuur van de Werkspoorhal, aanwezigheid van een rijk commercieel programma, komt hier een mix tussen koop, sociale huur, vrije sector huur en variatie in woonoppervlak. Dit maakt het plan aantrekkelijk voor huishoudens in alle levensfasen en voorziet het in een grote behoefte aan woonruimte binnen de ring van Amsterdam. VORM ontwikkelt op Oostenburg 1140 woningen, verdeeld over 49 gebouwen met elk een eigen ontwerp en eigen architect.

Autoluw

De stadswijk wordt een autoluw gebied, waarbij fietsers, wandelaars en openbaar vervoer prioriteit krijgen. Het Amsterdam Centraal station is op 10 minuten fietsafstand en er bevindt zich een tramhalte op circa 500 meter loopafstand. De benodigde parkeerplaatsen worden grotendeels geclusterd in het parkeerhuis Oostenburg, aan de spoorzijde van het plangebied. Het biedt ruimte voor circa 700 parkeerplaatsen voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Duurzame woningen

De aangekochte woningen van Bouwinvest zijn duurzame, gasloze vrije sector huurwoningen. De woningen hebben een EPC lager dan 0,2 en een gemiddelde GPR van 8. De gebouwen hebben gemeenschappelijke daktuinen, zonnepanelen en infiltratiedaken voor de opvang van overtollig regenwater.  

De 146 huurwoningen van Bouwinvest zijn gelegen naast de Werkspoorhal. De bouw van de woningen op kavel 3, blokken 9/10 en 11/12 starten in juni 2020. De oplevering van blokken 9/10 en 11/12 worden naar verwachting in Q2-Q3 2022 opgeleverd.

Nieuwsbrief