21 april 2020

Deel dit op:

Het Asia-Pacific Mandate van Bouwinvest investeert $100 miljoen in een joint venture voor de ontwikkeling van logistieke centra in China. De joint venture is opgezet met de ontwikkelaar LOGOS en medebelegger Ivanhoé Cambridge en richt zich op de ontwikkeling van moderne, hoogwaardige logistieke en industriële faciliteiten in de belangrijkste logistieke markten rondom Beijing, Shanghai en Guangzhou.

Elk van deze regio's heeft aantrekkelijke macro-economische fundamenten, een grote en groeiende bevolking en een sterke vraag- en aanboddynamiek voor logistiek vastgoed. Binnen deze regio’s komen de logistieke centra op locaties nabij belangrijke verkeersknooppunten in de steden.

Het Asia-Pacific Mandate werkte eerder samen met LOGOS in een recente co-investering in een logistiek project in Singapore.

Tjarko Edzes, Director Asia-Pacific Investments, licht toe: “Wij zijn van mening dat de fundamenten voor Chinees logistiek vastgoed zeer goed zijn, en met name wordt gedreven door de sterk gegroeide binnenlandse vraag. Tegelijkertijd stellen de huidige marktomstandigheden, als gevolg van de impact van de coronacrisis, ons in staat om aantrekkelijke investeringskansen te benutten. De Chinese logistieke vastgoedmarkt wordt aangejaagd door aanhoudende verstedelijking, stijgende besteedbare inkomens voor consumenten en een sterke groei in e-commerce. Dit is een aantrekkelijk alternatief voor traditionele detailhandel.”

Nieuwsbrief