14 juli 2023

Deel dit op:

In een interview met PensioenPro vertelde Robert Koot over de investering van Bouwinvest, APG en Scape in Australische huurwoningen. Bouwinvest is namens bpfBOUW al enkele jaren actief in Australië met investeringen in studentenwoningen en heeft nu besloten de portfolio uit te breiden naar de huurmarkt voor alleenstaanden, stellen en gezinnen. De investering is onderdeel van de diversificatiestrategie die Bouwinvest hanteert voor bpfBOUW.

Met deze investering zet Bouwinvest volledig in op nieuwbouwprojecten, met een focus op appartementen. In Australië ligt een aantrekkelijke kans, aldus Robert: “In tegenstelling tot Nederland staat de Australische markt voor huurwoningen die worden beheerd door institutionele beleggers nog echt in de kinderschoenen. Er zijn wel huurwoningen, maar dat zijn vaak woningen van particulieren die zij verhuren. Appartementencomplexen zitten meestal in het koopsegment.”

De investering richt zich op grootstedelijke gebieden zoals Sydney, Melbourne en Brisbane. Robert stelt dat de verwachting is dat de groei van de Australische bevolking vooral in daar zal plaatsvinden: “Volgens Oxford Economics zal die bevolking vanaf 2023 richting 2050 anderhalf keer zo groot worden, met ongeveer 10 mln inwoners. De bevolking van Australië is daarmee het hardst groeiende van de ontwikkelde landen.”

Lees het hele interview op PensioenPro.nl: https://pensioenpro.nl/pensioenpro/30057105/australische-markt-voor-huurwoningen-nog-in-beginfase

Nieuwsbrief