13 februari 2019

Deel dit op:

De Raad van State heeft het bestemmingsplan voor het 57 hectare grote Landgoed Wickevoort in Cruquius vastgesteld. Hiermee gaat de gebiedsontwikkeling van Wickevoort met maximaal duizend woningen van start. Bouwinvest neemt honderd woningen in de vrije sector huur in portefeuille.

Met deze duurzame gebiedsontwikkeling wordt de komende jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de woningbouwopgave in de Metropool Regio Amsterdam. 

Het landgoed, liggend aan de rand van de Haarlemmermeer tegen Heemstede aan, gaat plaats bieden aan zowel zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van SEIN als aan een compleet nieuw woongebied inclusief voorzieningen voor Hoeve Wickevoort met moderne stadslandbouw en groene recreatie.

AM draagt de zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gehele gebied met de ontwikkeling van een gemixte wijk met circa 420 koopwoningen voor particulieren. Eigen Haard neemt kavels af van AM voor de ontwikkeling en realisatie van 226 huurwoningen in de sociale sector. Bouwinvest neemt honderd woningen in de vrije sector huur af.

Duurzaam wonen
Alle grondgebonden woningen zijn nul-op-de-meter (NOM) en deze voorzien geheel in hun eigen energiebehoefte. De vrije sector appartementen worden energieneutraal (EPC 0,0), waarbij met een regulier leefpatroon evenveel energie wordt verbruikt als opgewekt. Deze duurzaamheidsprestaties worden gerealiseerd door de voorziening van een duurzaam energiesysteem met een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Met dit systeem wordt de woning op duurzame wijze verwarmd, gekoeld en voorzien van duurzame elektriciteit en hiermee kunnen bewoners genieten van gezond en comfortabel wonen.

Naar verwachting kan aan het eind van het tweede kwartaal van 2019 worden gestart met de verhuur en verkoop van de eerste woningen. Zie voor meer informatie www.wickevoort.nl.

 

Nieuwsbrief