02 oktober 2019

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund heeft 115 appartementen gekocht van Bébouw Midreth, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, in het project De Open Veste in Purmerend. Het merendeel van de woningen zal in het middenhuursegment verhuurd worden. Eerder kocht Bouwinvest in hetzelfde ontwikkelgebied Kop West 74 huurwoningen.

Kop West is een ontwikkelgebied waar circa 600 woningen komen, direct ten westen van het centrum van Purmerend. Het project De Open Veste is een onderdeel van het ontwikkelgebied en is gevormd als een bastion aan het Noord Hollands kanaal tegen de oude binnenstad. In het project zijn totaal 171 appartementen en woningen met een halfverdiepte parkeergarage en een commerciële ruimte voorzien. Binnen de diverse bouwblokken is op het parkeerdek een aangename binnentuin gecreëerd die toegang tot alle woningen biedt.

De appartementen in De Open Veste verschillen in oppervlakte en zijn hierdoor aantrekkelijk voor diverse doelgroepen. Daarnaast valt een groot deel van de woningen in het middenhuursegment, waar een relatief grote vraag naar is in Purmerend.

“In de hele Metropoolregio Amsterdam zien wij een grote vraag naar middenhuurwoningen. Met De Open Veste spelen wij in op deze vraag. Vooral omdat de woningen uitstekend gelegen zijn bij het centrum van Purmerend en er een goede verbinding is met Amsterdam,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: “We hebben vol enthousiasme aan het plan De Open Veste gewerkt. Met de 115 huurappartementen voor Bouwinvest zorgen wij voor een mooie aanvulling op woningen in het middendure segment. In De Open Veste woon je straks in een ommuurd wijkje omgeven door groen en water en vlakbij alle voorzieningen”.

Oplevering wordt verwacht in Q2 2022.

Nieuwsbrief