25 november 2019

Deel dit op:

Spoorzone B.V. verkoopt 99 appartementen in het project NEXT aan het Bouwinvest Residential Fund. Het project ligt in de populaire wijk Strijp-S nabij het centrum van Eindhoven. De appartementen worden in het vrije sector huursegment verhuurd.

Het nieuwbouwproject NEXT is een woontoren met in totaal 158 appartementen. Naast de 99 huurappartementen die Bouwinvest afneemt, zijn er 56 appartementen en 3 penthouses bestemd voor de particuliere verkoop. Bouwinvest heeft op Strijp-S ook 96 appartementen in het gebouw BLOK61 in bezit. Zowel NEXT als BLOK61 zijn een ontwikkeling van SDK Vastgoed, gedelegeerd gebiedsontwikkelaar namens Spoorzone B.V.

De investeringsstrategie van het Bouwinvest Residential Fund richt zich op de Randstad, de Brabantse Stedenrij en de steden Arnhem en Nijmegen. Eerder in november kondigde Bouwinvest de koop van 139 appartementen aan in een ander project in Oud-Strijp. Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments, zegt: “Eindhoven is één van de belangrijkste economische groeiregio’s van Nederland. De huidige en toekomstige vraag naar woningen zal hier alleen maar toenemen. Het is dan ook niet toevallig dat wij juist hier verder willen groeien.”

“Wij zijn erg blij met het feit dat Bouwinvest de prachtige ontwikkeling NEXT omarmt. Met het beoogde woonconcept wordt ingespeeld op een doelgroep die toe is aan de volgende stap in de wooncarrière,” aldus directeur Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed (VolkerWessels).

Tussen eind 2019 en begin 2020 zullen de bouwwerkzaamheden naar verwachting starten door aannemer Stam + De Koning Bouw.

Nieuwsbrief