04 juni 2019

Deel dit op:

Op de PROVADA heeft Dura Vermeer een overeenkomst getekend met het Bouwinvest Residential Fund en het Bouwinvest Healthcare Fund voor de verkoop van 264 woningen en zorgappartementen.

Op de PROVADA heeft Dura Vermeer een overeenkomst getekend met het Bouwinvest Residential Fund en het Bouwinvest Healthcare Fund voor de verkoop van 264 woningen en zorgappartementen. Het Residential Fund verwerft drie projecten met 177 woningen in Rijswijk, Hoofddorp en Zwolle. Het Healthcare Fund verwerft 87 zorgappartementen in Rijswijk Buiten.

Rijswijk Buiten

Het project Buitenpoort Parkwachter bestaat uit 40 vrije sectorhuurappartementen in Rijswijk Buiten. Eerder kocht het Residential Fund hier 43 eengezinswoningen. Naast het project Buitenpoort Parkwachter heeft het Bouwinvest Healthcare Fund 87 zorgappartementen verworven. In totaal worden in Rijswijk Buiten ruim 3500 duurzame nieuwbouwwoningen gerealiseerd voor diverse doelgroepen, zoals gezinnen, starters en ouderen.

Hoofddorp

In Hoofddorp koopt het Bouwinvest Residential Fund 62 eengezinswoningen in de nieuwbouwwijk Tudorpark. In 2017 investeerde het fonds hier in 98 eengezinswoningen en 36 meergezinswoningen. De woningen in Tudorpark worden gerealiseerd in Engelse Tudorstijl in een groene omgeving. Bouwinvest verwacht dat de wijk door de ligging kan profiteren van de hoge vraag naar huurwoningen in de metropoolregio Amsterdam.

Zwolle

In de wijk Breezicht in Zwolle investeert het Bouwinvest Residential Fund in 75 nul-op-de-meter eengezinswoningen. Daarmee bezit het fonds in totaal 600 woningen in Zwolle.

Een onderdeel van de overeenkomst is dat Bouwinvest ontwikkelrechten in Stadshagen Zwolle aan Dura Vermeer verkoopt.

“We zijn erg blij dat we op plekken waar we onlangs al geïnvesteerd hebben onze portefeuille verder kunnen uitbreiden. Wij merken dat er veel vraag is naar onze woningen in deze wijken en verwachten dat deze buurten een gewilde woonplek blijven met een grote vraag naar middenhuur- en vrije sectorhuurwoningen,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments. 

“De bereidheid van Bouwinvest om in een vroeg stadium van onze projecten commitment aan te gaan voor de afname van huurwoningen is voor Dura Vermeer zeer bepalend. Inmiddels werken wij al jaren lang slagvaardig samen waardoor wij snel en met lage transactiekosten koopovereenkomsten kunnen sluiten. In een markt waar een groeiende vraag naar huurwoningen ontstaat is Bouwinvest voor Dura Vermeer een belangrijke partner,” aldus Peter Krop, Divisie Directeur, Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed BV.

Nieuwsbrief