05 maart 2019

Deel dit op:

Ter uitbereiding van de woningportefeuille heeft het Bouwinvest Dutch Residential Fund het project ‘De Meester’ in Haarlem van projectontwikkelaar COD gekocht. Het historische complex zal worden getransformeerd tot 176 appartementen, waarvan een deel middenhuur is.

‘De Meester’ betreft een duurzame transformatie van de oude ambachtsschool en het gemeentelijk monument uit 1920 aan de Verspronckweg, ook bekend als het voormalige ‘Sterren College’. De appartementen worden gerealiseerd in drie bouwdelen: het monumentale hoofdgebouw uit 1920, de aanbouw uit 1955 en de nog te realiseren nieuwbouw. De authentieke details van de school, zoals de brede gangen, trappenhuizen, de glas-in-lood ramen en hoge klaslokalen blijven behouden. In de voormalige klaslokalen worden ruime woningen en loftappartementen gerealiseerd naar ontwerp van architectenbureau Inbo. Oplevering wordt verwacht voor het vierde kwartaal van 2021.

“We blazen nieuw leven in een fantastisch gebouw dat ruim 8 jaar lang leegstond. COD heeft een ruime ervaring in het transformeren van historische binnenstedelijke complexen. In het project De Meester maken we unieke woningen in een monumentaal schoolgebouw en leveren we een bijdrage aan de woonkwaliteit in dit deel van de binnenstad van Haarlem,” aldus Gert-Wim Bos, Directeur bij COD.

“Ik ben erg enthousiast dat wij dit historische object op een bijzondere plek in Haarlem hebben aangekocht. Een mooie centrale ligging dicht tegen de prachtige binnenstad van Haarlem. De aankoop van deze 176 unieke appartementen, waarvan 25 in het middenhuursegment, past uitstekend binnen onze vastgoedstrategie,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest.

Haarlem is één van de steden waar Bouwinvest de groeiambities wil waarmaken. De institutionele vastgoedbelegger ziet dat gemeenten gelegen in grootstedelijke metropoolregio’s de komende decennia de beste investeringskansen bieden. Deze regio’s trekken talent en bedrijvigheid aan en groeien hierdoor sterk. Bouwinvest heeft in Haarlem momenteel 194 woningen in de portefeuille en heeft de ambitie te groeien naar circa 1.000 woningen in 2020.

Nieuwsbrief