13 november 2019

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund koopt 139 huurappartementen in het project De Gebroeders gelegen in de wijk Oud-Strijp in Eindhoven. In totaal omvat het project 188 woningen en appartementen waaronder ook 49 woningen bestemd voor de verkoop.

De Gebroeders is een nieuwbouwontwikkeling bestaande uit de twee deelprojecten De Lodewijk en De Willem. De verkoop van de 49 koopwoningen is inmiddels gestart. Bouwinvest koopt 52 woningen in De Lodewijk en 87 woningen in De Willem. De projecten liggen aan de Willemstraat in de buurten Philipsdorp en het Vonderkwartier, in de binnenring van Eindhoven en op loop- en fietsafstand van de binnenstad.

Met de gemeente Eindhoven is afgesproken dat 60 appartementen worden verhuurd in het middenhuursegment. De komende 10 jaar blijven deze woningen ook in dit segment beschikbaar. Bovendien zal bij de verhuur van deze woning een voorrangsregeling gelden voor huurders die in Eindhoven een sociale huurwoning of koopwoning van maximaal € 300.000 achterlaten.

Burgland heeft in 2017 de gronden aangekocht en heeft in samenwerking met de gemeente Eindhoven en omwonenden invulling gegeven aan de twee locaties die al meer dan 45 jaar vroegen om herontwikkeling.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments: “In Eindhoven zien wij een grote vraag naar vrije sector huurwoningen. Met deze investering spelen wij hierop in en dragen wij ook bij aan de toename van huurwoningen voor het middensegment. Wij hopen de komende jaren het aandeel van Eindhoven in onze totale portefeuille verder te laten groeien.”

“Vanwege de groeiambities van Ten Brinke in Nederland zijn wij eind 2018 gestart met een nieuwe vestiging in Helmond om daarmee onze ontwikkel- en bouwactiviteiten in Noord-Brabant en in de regio Eindhoven in het bijzonder verder uit te bouwen. We zijn blij dat we met Burgland tot overeenstemming zijn gekomen en zien uit naar de verdere samenwerking met Bouwinvest,” aldus Albert ten Brinke, directeur van de Ten Brinke Group.  

De realisatie is in handen van Ten Brinke Zuid uit Helmond en start in januari 2020. De appartementen worden naar verwachting in het voorjaar van 2022 opgeleverd.

Nieuwsbrief