24 januari 2019

Deel dit op:

Bouwinvest heeft een investering van € 48 miljoen in logistiek en industrieel vastgoed in Singapore aan de portefeuille van het Asia-Pacific Mandate toegevoegd.

Het betreft hierbij een co-investering in ruim 250.000 vierkante meter vastgoed. De investering bestaat onder andere uit een bedrijfshal voor de Noorse aanbieder van zonnepanelen REC en een logistiek centrum nabij de nieuwe containerterminal Tuas Mega Port.

De investering betreft een joint venture tussen logistiek vastgoedspecialist LOGOS en beleggers CPPIB en Ivanhoé Cambridge en LaSalle Global Partner Solutions. In totaal gaat het om een investering van ca. € 379 miljoen in 150.000 m2 bestaand vastgoed en 100.000 m2 nog te realiseren logistiek vastgoed. Het bestaand vastgoed is voor 20 jaar verhuurd een REC. Het is een unieke kans om te investeren in de groeiende duurzame energiesector van Singapore. De belegging van Bouwinvest omvat 24,5% van de totale investering. Bouwinvest zal ook zitting nemen in de investment comittee. 

Tjarko Edzes, Director for Asia Pacific Investments for Bouwinvest: “deze investering is voor ons een uitgelezen kans om onze groeistrategie in de regio Azië/Pacific verder uit te voeren. We werken bij voorkeur samen met lokale partners als LOGOS en like minded investment managers.

Nieuwsbrief