30 april 2018

Deel dit op:

De Zwolse wethouder en locoburgemeester René de Heer overhandigde afgelopen 26 april de eerste sleutels van het nieuwbouwproject Hof van Werkeren in Stadshagen, Zwolle, aan Bouwinvest en de kersverse huurders. De 46 gasloze eengezinswoningen in Hof van Werkeren zijn volledig energieneutraal.

Gevarieerde woonwijk

Hof van Werkeren bestaat uit 46 woningen in 7 verschillende types. De woningen hebben een moderne, gevarieerde architectuur. De wijk is omringd door groen en waterpartijen. Kenmerkend voor de buurt zijn de gebogen straten die direct voor een dorpse sfeer zorgen. Bijzonder is dat alle woningen in Hof van Werkeren energieneutraal zijn. De woningen zijn energieneutraal door tal van energiebesparende en duurzame maatregelen. Zo worden de woningen verwarmd door een warmtepomp (aardwarmte), is er vloerverwarming en liggen er zonnepanelen op het dak. Bij een normaal gemiddeld gebruik kunnen de bewoners alle benodigde energie hiermee zelf opwekken. De bewoners hebben daarom een belangrijk aandeel in het energieneutraal wonen. Bewoners ontvangen dan ook een uitgebreide instructie en een boekje met bespaartips.

Stadshagen
Hof van Werkeren ligt in de wijk Nieuw Werkeren, aan de westkant van Stadshagen. Stadshagen is een veelzijdige woonwijk met een passende woning voor bijna iedere situatie. Van starters tot senioren en kleine of grote gezinnen. Het woningaanbod varieert van appartementen tot vrijstaande villa’s. Nieuw Werkeren heeft een kleinschalige opzet met volop groen en water. De wijk is al grotendeels bewoond en kent een mix van huur en koop.

Betrokken partijen
De woningen in Hof van Werkeren zijn ontwikkeld en gebouwd door Nijhuis Bouw uit Zwolle. De eigenaar van de huurwoningen is Bouwinvest Dutch Residential Fund. Bouwinvest beschouwt Zwolle als kerngebied en heeft meer dan 500 woningen in Zwolle in beheer. De woningen in Hof van Werkeren zijn inmiddels allemaal verhuurd.

Nieuwsbrief