03 mei 2018

Deel dit op:

Onlangs ontvingen de eerste bewoners de sleutels van hun huurwoning in het Amsterdamse appartementencomplex Pontsteiger.

De huurappartementen worden gefaseerd opgeleverd, tot het einde van deze zomer. De bewoners van de koopwoningen kunnen na de zomer hun woning betrekken.

In december 2015 startte ontwikkel- en bouwcombinatie Dura Vermeer en M.J. de Nijs met de bouw van Pontsteiger naar het ontwerp van Arons & Gelauff architecten. En nu, meer dan twee jaar later, staat er een markant, 90 meter hoog gebouw met ruime twee-, drie- en vierkamerappartementen aan het IJ in Amsterdam. In totaal zijn er 66 koop- en 252 huurwoningen met oppervlakten variërend van 67 tot 150 m2.

"De unieke locatie aan het water, het spraakmakende ontwerp, de nabijheid van het centrum en het hoge afwerkingsniveau maken Pontsteiger tot één van de aantrekkelijkste woongebouwen in de nieuwe wijk Houthaven in Amsterdam. De eerste huurders kunnen hier nu al van genieten. We zijn trots dat we deze woonbeleving hebben kunnen realiseren,” aldus de projectdirecteur van de bouwcombinatie.

Huren in Pontsteiger

De eerste bewoners kozen voor Pontsteiger om uiteenlopende redenen. Een reactie bij de sleuteloverdracht: “We zijn echt gevallen voor het uitzicht van dit appartement, je kijkt over het water én de stad. Bijzonder is dat je de beleving van het IJ voelt.” 

Vanaf deze maand zal het gebouw steeds meer de aandacht trekken van Amsterdammers wanneer de eerste lichtjes aangaan in de avond. Er zijn nog huurwoningen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.hureninpontsteiger.nl.

Nieuwsbrief