Bekijk ons cookiebeleid.

" data-policy-text="Lees hier meer over" data-policy-url="https://bouwinvest.nl/nieuws/laatste-nieuws/2018/bouwinvest-voorziet-complete-nederlandse-woningportefeuille-van-aed-s">

01 november 2018

Deel dit op:

Bouwinvest heeft een partnerschap gesloten met City AED, waarmee het automatische externe defibrillators (AED’s) gaat plaatsen rondom en in de woningen van het Bouwinvest Dutch Residential Fund. In totaal worden er circa 300 AED’s geplaatst. Bouwinvest is de eerste in de sector die deze stap zet om een bijdrage te leveren aan een landelijk AED-netwerk.

Een hartstilstand is een veel voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Uit cijfers van de Nederlandse Hartstichting blijkt dat bij een hartstilstand de overlevingskansen verdubbelen met de inzet van een AED. Het uitgangspunt is dat een AED binnen 6 minuten de grootste kans op overleving biedt. Een landelijk netwerk kan ieder jaar 2.500 levens in Nederland redden. Essentieel daarbij is dat de AED’s niet alleen geplaatst worden, maar ook goed onderhouden worden zodat deze altijd goed werkbaar blijven. Daar zorgt City AED voor. Vanaf eind 2018 begint Bouwinvest met het plaatsen van AED’s bij de woningen in de portefeuille.

“Wij vinden een gezonde leefomgeving voor onze huurders belangrijk. Wij creëren met deze samenwerking meer veiligheid voor de huurders, maar ook voor de buurten waar de woningen staan. Wij waren direct enthousiast en het was dan ook niet nodig om lang na te denken over deze samenwerking met City AED,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest.

Nieuwsbrief