12 maart 2024

Deel dit op:

Het Bouwinvest Retail Fund heeft een supermarkt in Renkum gekocht van Strada Vastgoed Renkum B.V. De supermarkt van circa 1.700 m2 is langjarig verhuurd aan de supermarktketen Plus.

Collin Boelhouwer, Fund Manager van het Bouwinvest Retail Fund, benadrukt het belang van deze investering: "Vorig jaar hebben we met de aankoop van twee winkelcentra het Convenience aandeel van het Retail Fund versterkt. Deze investering is hierop een mooie aanvulling. De supermarkt is duurzaam, heeft een groeiend verzorgingsgebied en is langjarig verhuurd aan een stabiele supermarktorganisatie."

Toekomstbestendig

Het winkelpand in Renkum is een relatief nieuw gebouw uit 2010 en maakt deel uit van het centrum van Renkum met in totaal 43 winkelunits. Direct achter de Plus supermarkt zijn ruim voldoende gratis parkeerplekken op maaiveld beschikbaar. Bovendien heeft het pand een goede verbinding met de nabijgelegen Rijksweg. De supermarkt trekt bezoekers uit zowel Renkum (circa 9000 inwoners) als het nabijgelegen Heelsum (circa 3400 inwoners). Beide plaatsen kennen een verwachte bevolkingsgroei in de komende jaren.

Focus Retail Fund

Het Bouwinvest Retail Fund heeft als doel om vermogen van institutionele beleggers voor de lange termijn te investeren in de Nederlandse winkelmarkt. Het fonds richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience), evenals wijk- en buurtwinkelcentra voor dagelijkse boodschappen (Convenience). Met vijf sterren in de Global Real Estate Benchmark (GRESB) behoort het Bouwinvest Retail Fund al jaren tot de top 20 procent van de best presterende vastgoedfondsen wereldwijd.

Nieuwsbrief