07 juni 2018

Deel dit op:

VanWonen en het Bouwinvest Residential Fund tekenden op de vastgoedbeurs PROVADA voor de koop van 136 nieuwbouwwoningen in vier projecten nabij de stadscentra van Groningen, Apeldoorn en Arnhem. Daarnaast heeft Bouwinvest Residential Fund een eerste recht van koop voor een vijfde project. Het betreft appartementen en eengezinswoningen in de vrije huursector, waarvan een deel middenhuur is. Onderdeel van de deal is dat VanWonen tegelijkertijd ontwikkelrechten in Zwolle en een grondpositie in Groningen van Bouwinvest Development overneemt.

De steden Groningen, Apeldoorn en Arnhem behoren tot de kernregio’s van het Bouwinvest Residential Fund. Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments, zegt daarover: “De steden hebben een relatief laag aanbod van woningen in het vrije sector huursegment. Bovendien zijn de economische en demografische verwachtingen voor de steden sterk. Met deze portefeuille-aankoop spelen wij daar goed op in. Temeer omdat de portefeuille gediversifieerd is, met spreiding over huursegmenten en onze kernregio’s.”

Alfred Bolks, Algemeen directeur VanWonen: “Met deze overeenkomst brengen we een aantal goede projecten onder in de te krappe huurmarkt en voegen we tegelijkertijd een aantal projecten toe aan onze ontwikkelportefeuille. Hiermee verstevigt VanWonen haar positie in de steden Zwolle en Groningen.”

Groningen

Het Residential Fund verwerft twee projecten in de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Ebbingekwartier van gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen. De appartementencomplexen liggen op drie minuten loopafstand van het centrum van Groningen. In totaal betreft het 59 appartementen die naar verwachting in het tweede en vierde kwartaal van 2020 worden opgeleverd.

VanWonen neemt een grondpositie van Bouwinvest Development over in Meerstad nabij Groningen. Deze gronden zullen na overname spoedig tot ontwikkeling worden gebracht door VanWonen.

Apeldoorn

In de wijk Zonnehoeve, net buiten het stadscentrum van Apeldoorn, worden eengezinswoningen gerealiseerd. Het Residential Fund investeert in 41 grondgebondenwoningen. De woningen liggen op 10 minuten fietsafstand van het centrum en nabij de A50 en het station Apeldoorn de Maten. De oplevering staat in de planning voor het tweede kwartaal van 2019.

Arnhem

Het Residential Fund neemt in het project Velperparc, de herontwikkeling van een deel van het AKZO-terrein aan de Velperweg in Arnhem-Noord, 36 appartementen af. De woningen liggen op 10 minuten fietsafstand van het centrum. Oplevering vindt naar verwachting plaats in het vierde kwartaal van 2019.

Zwolle

In de wijk Breezicht, het volgende te ontwikkelen deelgebied in de uitbreidingswijk Stadshagen in Zwolle, neemt VanWonen een groot deel van de ontwikkelrechten af. Breezicht wordt een nieuwe groenrijke en duurzame buurt in Stadshagen waar het aangenaam wonen is. Met het overnemen van deze ontwikkelrechten wordt VanWonen de grootste ontwikkelaar van Stadshagen.

Nieuwsbrief