05 juni 2018

Deel dit op:

Op de PROVADA hebben Van Rhijn Bouw en Bouwinvest een overeenkomst getekend voor 97 woningen in Hoofddorp. Het project De Monarch past binnen de groeiambitie van het Bouwinvest Residential Fund in de gemeente Haarlemmermeer. Met de gemeente is afgesproken dat een deel van de woningen in het middenhuursegment valt. Van Rhijn Bouw ontwikkelt en realiseert het project.

De Monarch
Het project De Monarch in Hoofddorp omvat een appartementengebouw met 97 appartementen en 141 parkeerplaatsen. Het appartementengebouw ligt centraal in Hoofddorp, aan de rand van de bestaande wijk Toolenburg. Daarmee profiteren toekomstige bewoners van de voorzieningen die het centrum te bieden heeft en van de goede bereikbaarheid van Hoofddorp, met de A4 en A9, het treinstation Hoofddorp en luchthaven Schiphol om de hoek.

Het gebouw ligt aan de Van Heuven Goedhartlaan met een hoogte variërend van zes tot tien woonlagen. Het programma omvat met name ruime drie- en vierkamerappartementen. Naar verwachting worden de woningen aan het eind van 2020 opgeleverd. De verkoop is begeleid door Terra Projectmanagement.

“Bij De Monarch is in het ontwerp rekening gehouden met het bevorderen van de sociale cohesie. Eigen onderzoek laat zien dat uiteenlopende doelgroepen, met name jongvolwassenen en senioren, contact met de buren belangrijk vinden. Elk appartement heeft een eigen balkon aan de gezamenlijke galerij, waardoor bewoners elkaar sneller ontmoeten. Dit gegeven maakt De Monarch onderscheidend,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

Groeiambitie
De druk op de woningmarkt in de Holland Metropole (Randstad) is hoog. Door de ligging nabij Amsterdam en Schiphol, de uitstekende infrastructuur en de recreatiegebieden, is Haarlemmermeer een zeer kansrijke en sterke gemeente om in de woningvraag te kunnen voorzien. De vraag naar vrije sector huurwoningen is hoog in Haarlemmermeer. De gemeente heeft dan ook een grote prioriteit in de strategie van het Bouwinvest Residential Fund om te groeien in de Holland Metropole. Momenteel heeft het woningfonds ruim 300 woningen in deze gemeente en de ambitie is om dit aantal te laten groeien naar zo’n 1000 woningen in 2020.

Nieuwsbrief