10 januari 2018

Deel dit op:

Met de aankoop van Het Dok met 449 huurwoningen van ontwikkelaars COD en Verweij Mungra Vastgoed heeft het Bouwinvest Residential Fund momenteel bijna 1400 woningen op het NDSM-terrein in Amsterdam in bezit.

Dit is een substantieel deel van het totaal aantal geplande woningen in dit gebied. Bouwinvest is op deze manier nauw betrokken bij de ontwikkeling van het NDSM-terrein van een industrieel terrein naar een gemixt stedelijk gebied.

Het project Het Dok bestaat uit 449 meergezinswoningen. Hierin worden 135 woningen in het sociale segment gerealiseerd. De overige 314 woningen betreffen vrije sector huurwoningen, waarvan het merendeel in het middensegment.

De metselwerk gevels worden verrijkt door betonrasters, die het gebouw een stoere uitstraling geven die past op de NDSM-werf. Het gebouw heeft een brede onderbouw met drie torens. In de commerciële ruimten op de begane grond komen voorzieningen voor de bewoners en de buurt. De woningen kennen een grote verscheidenheid aan woningtypen variërend van 50 tot 106 vierkante meter. Het gebouw scoort bovendien goed op energiezuinigheid.

Het Dok ligt op het NDSM-terrein, een voormalige scheepswerf, direct aan het IJ in Amsterdam-Noord. De locatie is uitstekend: nabij Amsterdam Centraal en de snelweg A10. Er gebeurt bovendien veel in het gebied. Het zal zich de komende jaren ontwikkelen tot een nieuw stedelijk gebied met woningen, (creatieve) bedrijven, kantoren, scholen, recreatie en retail.

Investeren in gebieden

Bouwinvest is samen met COD en Verweij Mungra Vastgoed nauw betrokken bij de ontwikkeling van het gehele NDSM-terrein West. Zo werkten COD, Verweij Mungra Vastgoed en Bouwinvest al samen in het project De Werf met 543 middeldure huurwoningen. Bouwinvest stapte ook in het project ‘Nautique Living’ met 403 studentenwoningen. Het totaal aan huurwoningen in het gebied komt daarmee uit op 1400 woningen.

“Het NDSM- terrein is voor ons een zeer interessante en aantrekkelijke locatie. Als lange termijn investeerder kijkt Bouwinvest bij voorkeur naar een groter gebied. Met De Werf, Student Experience en Het Dok zorgen wij ervoor dat er op het NDSM-terrein plaats is voor alle huurderssegmenten: studenten, sociaal, middenhuur en vrije sector huur. Een stedelijk gebied met een mix aan functies maakt een gebied voor nu en in de toekomst aantrekkelijk en een plek waar mensen dus graag willen zijn,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest.

Gert-Wim Bos, Directeur COD: “Wij zijn blij dat we met Het Dok onze relatie met Bouwinvest op het NDSM-terrein weten te bestendigen. Bouwinvest ziet net als wij de grote potentie van het NDSM-terrein als locatie om te wonen, te werken, te verblijven en te studeren. Samen met Bouwinvest werken we hier aan één van de grootste en meest veelzijdige woongebieden van Amsterdam. Door de mix aan woonproducten en voorzieningen zal dit deel van Amsterdam tot één van de meest bruisende locaties van de stad gaan behoren.”

De start bouw van Het Dok is voorzien in 2018 en het project wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Nieuwsbrief