29 oktober 2018

Deel dit op:

Bouwinvest heeft in Veldhoven 39 woningen gekocht van Floreffe, een samenwerkingsverband tussen BPD Ontwikkeling regio Zuid, Van Santvoort Ontwikkeling en Land ’s-Heeren Vastgoedontwikkeling. Het gaat om 22 eengezinswoningen in Zandven Oost en 17 eengezinswoningen in Huysackers.

Als langetermijninvesteerder streeft Bouwinvest ernaar dat investeringen waardevast blijven en zet zich daarom in voor duurzame gebouwen. Ook de woningen in Zandven en Huysackers zijn duurzaam. In Huysackers worden nul-op-de-meter woningen gebouwd, terwijl de huizen in Zandven worden voorzien van zonnepanelen en hoogwaardige isolatie.

Floreffe geeft aan content te zijn met de verkoop aan Bouwinvest. Hiermee wordt namelijk concreet invulling gegeven aan de wensen van de gemeente Veldhoven om in beide plannen een gedifferentieerd woningaanbod te realiseren in het koop- en huursegment. Bouwinvest zal de woningen in Zandven verhuren in het middenhuursegment.

De verwachting is dat er veel vraag zal zijn naar de huurwoningen. Enerzijds vanwege de oriëntatie van Veldhoven op Eindhoven als stedelijk knooppunt en de ligging langs de A2. Anderzijds door de dichtbij gelegen Hightech Campus en het hoofdkantoor van ASML. Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest, zegt dat de transactie uitstekend binnen de strategie van het Residential Fund past: “Dit soort duurzame eengezinswoningen, op goed bereikbare plekken in Veldhoven, voegen wij graag toe aan de portefeuille. We blijven zoeken naar mogelijkheden om onze Noord-Brabantse woningportefeuille verder te laten groeien en te versterken.”

Nieuwsbrief