24 mei 2018

Deel dit op:

Bouwinvest investeert € 75 miljoen in zes woningprojecten in centraal Tokyo, Japan.

De projecten bestaan in totaal uit 516 huurwoningen in de meest populaire gedeelten van de stad. Bouwinvest werkt voor deze investering samen met TH Real Estate en Kenedix.

Vier projecten liggen op nog geen tien minuten treinafstand van het zakendistrict van Tokyo in de wijken Minato, Setagaya, Chuo en Suginami. Twee andere projecten bevinden zich op ongeveer dertig minuten afstand in de wijk Ota. Het betreft moderne studio’s en één- en tweekamerappartementen, vooral gericht op mensen met middeninkomens. Alle woningen liggen op loopafstand van trein- en metrostations.

Internationale groeiambities
Bouwinvest zet de komende jaren in op een stevige internationale groei en is van plan om € 1,5 miljard te investeren in metropoolregio’s in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. In Azië-Pacific investeert de vastgoedvermogensbeheerder in woningen, kantoren, winkels, logistiek vastgoed en hotels. Dit doet Bouwinvest niet rechtstreeks, maar met lokale partners via joint ventures, clubdeals en vastgoedfondsen. De huidige investering in huurwoningen in Tokyo betreft een clubdeal met Bouwinvest als ‘cornerstone investor’, waarbij TH Real Estate en Kenedix betrokken zijn als respectievelijk fund manager en lokale asset manager.

“Deze investering is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie in Azië-Pacific. Wij verwachten dat de huurwoningmarkt in Tokyo aantrekkelijke en stabiele rendementen zal genereren. Bouwinvest heeft zowel in Nederland als internationaal veel ervaring met investeringen in dit segment. Door deze club deal verkrijgen wij direct exposure naar een zeer aantrekkelijke portefeuille, centraal gelegen in Tokyo,” aldus Tjarko Edzes, Director Asia-Pacific, Bouwinvest Real Estate Investors.

Nieuwsbrief