31 mei 2017

Deel dit op:

Op de PROVADA tekenen Van Wanrooij Projectontwikkeling en Bouwinvest namens het Bouwinvest Residential Fund een raamovereenkomst voor 323 nieuwbouwwoningen. Het gaat om 10 projecten, waarvan het merendeel is gesitueerd in Noord-Brabant en Utrecht en omgeving. Alle woningen zijn bestemd voor de vrije huursector.

Uitbreiding in de Brabant-regio behoort tot de strategie van het Bouwinvest Residential Fund. Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest, zegt daarover: “Wij hebben veel vertrouwen in Noord-Brabant. Net als voor de Randstad verwachten wij voor deze regio een sterke economische en demografische groei. Dit zal de woningvraag daar stuwen. Deze mooie gedifferentieerde portefeuille is dan ook een welkome aanvulling op het fonds.”

Een groot deel van de woningen is gesitueerd in Breda en Eindhoven. Daarnaast gaat het om nieuwbouwwoningen in onder andere Nuenen, Oosterhout, Vlijmen en Helmond. De portefeuille omvat ook enkele projecten buiten Noord-Brabant, zoals Culemborg en Utrecht. Interessant is bijvoorbeeld het project Van der Marckhof in de Utrechtse wijk Geuzenwijk. Deze 46 ruime, hoogwaardig afgewerkte eengezinswoningen liggen op nog geen 10 minuten fietsafstand van het centrum.

In de huidige dynamische woningmarkt is het voor Van Wanrooij Projectontwikkeling van belang om een blijvende focus te houden op alle volkshuisvestelijke woningcategorieën, waaronder ook de vrije huursector. Het waarborgen van een duurzame relatie met institutionele beleggers is hier een essentieel onderdeel van.Clemie van Wanrooij (directeur Van Wanrooij Projectontwikkeling): “Mede vanwege de continuïteit van ons familiebedrijf is het van belang om een flexibele spreiding van afzet in de markt te zoeken en te bewerkstelligen. We zijn dan ook blij dat we na een intensieve periode van constructief overleg overeenstemming hebben bereikt en spreken het vertrouwen uit naar een duurzame toekomstgerichte samenwerking met Bouwinvest”.

Het merendeel van de woningen in de portefeuille zal worden opgeleverd in 2017 en 2018.

Nieuwsbrief