06 januari 2017

Deel dit op:

Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Residential Fund, met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM een koopovereenkomst getekend voor de aankoop van honderd vrije sector huurwoningen op Landgoed Wickevoort in Cruquius. In dit nieuwe woongebied worden zowel sociale huur-, vrije sector huur- als koopwoningen ontwikkeld en het is gelegen tussen de plaatsen Heemstede, Hoofddorp en Haarlem.

Landgoed Wickevoort combineert nieuwbouw met aanwezige voorzieningen
AM, woningstichting Eigen Haard en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN), herontwikkelen het bestaande terrein naar een bijzonder woongebied met sport-, zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van de Cruquiushoeve, een zorglocatie van SEIN, onder de naam Landgoed Wickevoort. De combinatie van de nieuwbouwwijk en de bestaande voorzieningen zullen elkaar versterken. Door ook de zorglocatie van SEIN te laten integreren in de toekomstige woonwijk, ontstaat er een unieke dynamiek. De stadsboerderij is al volop in bedrijf en verzorgt biologische landbouw en een boerderijwinkel voor beperkte dagelijkse boodschappen en het onderhoud van de groenvoorzieningen in het gehele gebied. Lees meer op www.wickevoort.nl

 

 

 

 

 

 

Energieneutrale vrije sector huurwoningen

De vrije sector huurwoningen zijn gemiddeld 125 m2 en worden gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig afgewerkt. Daarbij zijn de woningen energieneutraal met een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0, die wordt gerealiseerd door de voorziening van een duurzaam energiesysteem met een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Met dit systeem wordt de woning op duurzame wijze verwarmd, gekoeld en voorzien van duurzame elektriciteit. Naast de 100 vrije sector huurwoningen worden ongeveer 225 sociale huurwoningen en 425 koopwoningen gerealiseerd. AM draagt zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gebied.


Oplevering eind 2019
Volgens planning wordt eind 2017 gestart met de bouw. De verwachte oplevering is begin 2019.

Nieuwsbrief