30 mei 2017

Deel dit op:

In het centrum van Oisterwijk, ten Noordoosten van Tilburg, heeft Bouwinvest namens het Bouwinvest Residential Fund 60 appartementen gekocht van BPD Ontwikkeling. De appartementen passen uitstekend binnen de doelstelling van het Residential Fund om de woningportefeuille verder uit te breiden in de Brabantse regio.

Het terrein van de ooit grootste leerlooierij van Europa ademt geschiedenis. Het project is onderdeel van de bredere gebiedsontwikkeling van het terrein van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk. BPD ontwikkelt hier een aansprekend woonmilieu waarbij nieuwbouw en industrieel erfgoed wordt gemixt.  De centrale ligging van het KVL-terrein in het centrum van Oisterwijk biedt voordelen. Het zorgt voor een goede bereikbaarheid met de auto en openbaar vervoer naar de andere Brabantse steden, zoals Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.

Carl Smeets, directeur BPD: “In KVL woon je niet in een doorsnee wijk, maar in een bijzondere woonbuurt tussen historische gebouwen. Een plek waar het bruist van de energie. KVL Centraal is het hart van allerlei bedrijvigheid. De oude gebouwen van de leerfabriek die hier staan hebben allemaal een andere functie gekregen. Er is altijd wel iets te doen en het mooie is dat je er zo bent. En ook nog op loopafstand van boetiekjes, winkels en de gezelligheid van De Lind.”

De appartementen, variërend van 76 m2 tot 119 m2, bevinden zich in vier gebouwen op het KVL-terrein. De complexen zijn ontworpen door Diederendirrix architectenbureau. De open, kleinschalige opzet van de gebouwen in een groene omgeving, geeft het project een speels en aantrekkelijk karakter.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investment: “De met zonnepanelen uitgeruste nieuwbouwappartementen passen uitstekend in de woningportefeuille van het Bouwinvest. De huidige acquisitiestrategie is namelijk gericht op de groei van de Brabantse portefeuille met duurzame nieuwbouwwoningen.”

De oplevering vindt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 plaats.

Nieuwsbrief