17 januari 2017

Deel dit op:

Bouwinvest heeft A$ 40 miljoen extra kapitaal toegezegd aan Scape Australia, de Australische joint venture voor studentenwoningen opgericht in 2015. De totale investering in Scape Australia komt daarmee op A$ 115 miljoen (c.€80 miljoen). Naast Bouwinvest zijn ook APG en het Chinese ICBCI belegd in Scape.

In juli 2016 committeerde Bouwinvest zich al voor een bedrag van A$ 75 miljoen. Met de nieuwe kapitaalinjectie groeit het totale kapitaal van de joint venture tot A$ 500 miljoen, waarvan Bouwinvest de één na grootste investeerder is na APG.

Scape Australia bezit momenteel negen ontwikkelingslocaties in de belangrijkste studentensteden Sydney, Melbourne en Brisbane waar ruim 5.000 studio’s gebouwd zullen worden. Met het additionele kapitaal kan de joint venture zich richten op verdere uitbreiding van de portefeuille. 

Tjarko Edzes, Regional Manager Asia-Pacific Bouwinvest: “De Scape Australia portefeuille is uitstekend gepositioneerd binnen de aantrekkelijke markt voor studentenhuisvesting in Australië, met toplocaties in de stadscentra van Sydney, Melbourne en Brisbane, op loopafstand van de belangrijkste universiteiten.”

Stephen Gaitanos, CEO & Managing Director Scape: “Bouwinvest is een best-in-class lange termijn partner en we zijn bijzonder verheugd met hun additionele kapitaalsinjectie zo kort na de initiële investering in juli 2016. Tezamen met de andere JV  partners bevinden we ons nu in een unieke positie om marktleider in studentenhuisvesting in Australië te worden.”

Nieuwsbrief