20 november 2017

Deel dit op:

In het kader van kennisuitwisselingen met de aanstormende talenten in de vastgoedmarkt organiseerde Bouwinvest op 14 november een kennisdag in Amsterdam-Noord. Maar liefst zestig studenten van Management in the build & environment (TU Delft) volgden een inhoudelijk programma afgewisseld met bezoeken aan projecten van Bouwinvest.

De enorme woonopgave in de Randstad met de bijbehorende uitdagingen stond als thema centraal. CEO van Bouwinvest Dick van Hal trapte af met de visie van Bouwinvest op de woningmarkt. Hij legde uit wat institutionele beleggers kunnen bijdragen en waarom samenwerking met gemeenten en woningcorporaties zo belangrijk is. Nadat docent Gerard van Bortel het verhaal aanvulde met een stuk theorie, bezocht de groep het splinternieuwe studentencomplex van Bouwinvest Nautique Living in Amsterdam-Noord.

Het middagprogramma stond volledig in het teken van samenwerking, en dan vooral tussen institutionele beleggers en corporaties. Christian Schouten, Acquisiteur bij Bouwinvest, en Karin Laglas, Directievoorzitter van Ymere, gingen dieper in op de kracht van samenwerking voor de lange termijn. Door actief de samenwerking op te zoeken en in te zetten op integrale gebiedsbenadering kunnen leefbare wijken worden gerealiseerd met een goede mix tussen sociale huurwoningen en vrije sectorwoningen.

Als kers op de taart werd de dag afgesloten met een projectbezoek aan de overkant van het IJ, namelijk de Pontsteiger. Het markante gebouw met ruim 300 huurwoningen van Bouwinvest is een van de hoogste gebouwen van Amsterdam. De studenten kregen hier een diepgaande toelichting op de technische constructies die bij de bouw van dit project te pas komen. Een zeer inspirerende dag en een mooie samenwerking tussen de TU Delft, Ymere en Bouwinvest. Bouwinvest zal in de toekomst blijven investeren in de kennisuitwisseling met universiteiten en studentenvereniging.

Nieuwsbrief