02 juni 2017

Deel dit op:

Institutionele vastgoedbelegger Bouwinvest heeft zijn laatste overname- en huurmijlpalen bekend gemaakt op de Provada vastgoedbeurs (30 mei t/m 1 juni) in Amsterdam. Bouwinvest verzegelde namens het Residential Fund aankooptransacties voor ongeveer 700 woningen in het middensegment van de vrije huursector in Midden en Zuid Nederland. Daarnaast werd een iconisch hotel in de hoofdstad aangekocht en huurcontracten voor The Olympic Amsterdam en kantoren in het WTC Rotterdam ondertekend.

Residential Fund verstevigt de portefeuille met name met woningen in Utrecht en Brabant

In Utrecht tekende Bouwinvest een overeenkomst voor de bouw van 46 eengezinswoningen in het Van der Marckhof-project, onderdeel van de Van Wanrooy portefeuille aankoop. Ook is een turnkey aankoopovereenkomst getekend voor 52 appartementen, onderdeel van het Utrechtse Zijdebalen project. Voor 126 andere vrije sector huurwoningen in Haarzicht, in het nabijgelegen Vleuten, werd een soortgelijke turnkey overeenkomst gesloten.

In het Tudorpark in Hoofddorp worden 134 zeer duurzame huurwoningen gebouwd in uitzonderlijke Engelse landstijl architectuur.

Naast deze acquisities lag er een sterke nadruk op Noord-Brabant, vanuit de overtuiging dat deze provincie een sterke economische en demografische groei ondergaat, wat de vraag naar woningen aanwakkert. Brabantse huurwoningen zijn daarom een uitstekende aanvulling op de gediversifieerde portefeuille van het Residential Fund. Bouwinvest tekende een raamwerkovereenkomst voor minstens 300 woningen, grotendeels in Breda en Eindhoven, maar ook in Nuenen, Oosterhout, Vlijmen en Helmond. In overeenstemming met deze strategie kocht Bouwinvest ook 60 appartementen in Oisterwijk, ten noordoosten van Tilburg. De woningen zijn onderdeel van de bredere gebiedsontwikkeling waar nieuwbouw wordt gecombineerd met industrieel erfgoed in het centrum van de stad.

Office Fund tekent huurcontracten voor WTC Rotterdam en The Olympic Amsterdam

Het Bouwinvest Office Fund tekende vier contracten op de Provada. Onder andere met stadsbistro MaMa Kelly voor The Olympic Amsterdam. Het restaurant verwacht in september zijn deuren te openen. In het 1962 gebouw van The Olympic zal restaurant NENI op 1.130 vierkante meter zijn eerste Nederlandse vestiging openen in september 2018.

Hotel Fund koopt uniek Boot & Co Hotel bij Houthaven in Amsterdam

Het Bouwinvest Hotel Fund heeft een aankoopovereenkomst getekend voor het Boot & Co Hotel, een uniek nieuwbouwproject dat eer doet aan de Amsterdamse School en perfect binnen het gebied van de Houthavens past. Het pand krijgt 84 huiselijke hotelkamers waar gasten een aantal dagen, maar juist ook een langere periode kunnen verblijven. Het betreft een totaaloppervlak van 7.798 vierkante meter. Dit zeer duurzame gebouw zal naar verwachting begin 2019 worden opgeleverd.

Retail Fund koopt winkelcentrum Oosterheem van Wereldhave

Het Bouwinvest Retail Fund koopt wijkwinkelcentrum Oosterheem in Zoetermeer van Wereldhave. Verkoper Wereldhave kondigde de verkoop aan in zijn kwartaalrapportage. Dit winkelcentrum ligt in de jonge wijk Oosterheem, dat een groeigebied is in één van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland.

Nieuwsbrief